Δείτε το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Κατερίνα Μοθωναίου εξέδωσε ανακοίνωση για το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η οποία αναφέρει:
«Σύμφωνα με το υπ΄αριθμ πρωτ. 74901/13-10-2021 έγγραφο του Υπουργείο Εσωτερικών εορτάζουμε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών. Στην παρούσα χρονική συγκυρία, πρέπει να δοθεί στον εν λόγω εορτασμό ουσιαστικό περιεχόμενο, αναφορικά με την ενίσχυση της ιστορικής μνήμης για τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αντίστασης στο ναζιστικό και φασιστικό ολοκληρωτισμό.
Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα κάτωθι:
Την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στις 11π.μ., προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών των μαθητών, σπουδαστών στο Ηρώο των Πεσόντων, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ζακύνθου.
Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021
10.30 π.μ. Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ΄, με το ιερατείο της πόλης και εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από την κ. Κατσαΐτου Αλεξάνδρα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.
11:00 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων από τις Αρχές, τα σώματα ασφαλείας και φορείς του τόπου, σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.
11:30 π.μ. Μπροστά από το Μέγαρο της Π.Ε. Ζακύνθου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση των σχολείων της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης και των σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Ελλήνων Προσκόπων, σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.
•Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν: οι ΠΟΛΙΤΕΣ και οι ΑΡΧΕΣ, σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη.
•Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να φροντίσει τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Αστυνομική Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής.
•Ορίζεται τελετάρχης στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στο χώρο κατάθεσης στεφανιών ο κ. Πέτρος Ψάρρης, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.
•Το γενικό πρόσταγμα των τμημάτων της παρέλασης θα έχει ο κ. Κάρδαρης Παναγιώτης, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Σχολικού Αθλητισμού Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου.
•Ορίζουμε γενικό και τριήμερο σημαιοστολισμό, σύμφωνα με την υπ΄αριθμ. πρωτ. 73884/11-10-2021 απόφασης του Υπ. Εσωτερικών, από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου 2021 μέχρι και την δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.
• Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών Καταστημάτων, των Κτιρίων της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, καθώς και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης της εορτής.
Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο