Απινιδωτής σε κάθε Δημοτικό Γήπεδο στη Ζάκυνθο – Τι ανακοίνωσε ο Υπεύθυνος Αθλητισμού (βίντεο)

Στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου αλλά και του Κυπέλλου της Ένωσης ο Υπεύθυνος Αθλητισμού και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κακολύρης ενημέρωσε ότι προχωράει μπροστά η προμήθεια απινιδωτών για τα Δημοτικά Γήπεδα και ενημέρωσε ότι κάθε αθλητική εγκατάσταση θα έχει από έναν.
Συγκεκριμένα ο κ. Κακολύρης στην ενημέρωση που έκανε προς τα Ζακυνθινά σωματεία είπε: «Φέτος προσπάθησα και προχωράει η διαδικασία διαγωνισμού για απινιδιωτές. Οπότε σε κάθε γήπεδο θα υπάρχει ένας απινιδωτής. Αυτό γίνεται πρώτη χρονιά. Δεν νομίζω να υπήρχε ποτέ στα γήπεδα και όταν παραλάβουμε απινιδιωτές θα κάνουμε σεμινάριο ώστε ή ο γυμναστής της ομάδας ή κάποιος προπονητής να ξέρει να τον χρησιμοποιεί αν τυχόν συμβεί το οτιδήποτε. Προσπαθήσαμε να βρούμε απινιδωτές έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζουμε ηλεκτρόδια. Βρήκαμε τέτοιους απινιδιωτές ώστε τα ηλεκτρόδια να είναι τα ίδια».

Και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου σχετικά με αυτό το θέμα ενημέρωσε σχετικά ότι έχει ήδη γίνει επαφή και με την Π.Ε. Ζακύνθου και σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και όταν έρθει η ώρα θα ζητηθούν από κάθε ομάδα δυο άτομα για να κάνουν εκπαίδευση και να ξέρουν πως να χρησιμοποιούν έναν απινιδιωτή.
Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα γήπεδα της Ζακύνθου με τον Υπεύθυνο Αθλητισμού να σημειώνει ότι είναι απαραίτο προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια για τους ποδοσφαιριρστές και όσους ακόμη βρίσκονται εντός αγωνιστικού χώρου.

Aκολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο