Αυτοψίες και παρεμβάσεις σε πολλά χωριά από την Π.Ε. πριν και μετά τον «Μπάλλο» (ΦΩΤΟ)

Ο «Μπάλλος», ευτυχώς, δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στο νησί μας. Παρόλα αυτά, αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε μία κλήση για άντληση υδάτων από μονοκατοικία στο Τσιλιβί.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι από την περασμένη Τετάρτη, μηχανήματα της Π.Ε. Ζακύνθου είχαν κάνει αρκετές παρεμβάσεις σε σημεία, στα οποία θα μπορούσε να δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα. Οι έγκαιρες αυτές παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μην εκδηλωθούν πλημμμυρικά φαινόμενα.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου, η Προϊσταμένη του Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Γιαννούλης, ήταν σε επικοινωνία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, προκειμένου να ενημερωθούν άμεσα για έκτακτα περιστατικά. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας έγιναν παρεμβάσεις στο Κερί, στο Τσιλιβί, στο Άνω Γερακαρίο (ρέμα Τσιρογιάννη), στο Ρομίρι, στον Αλυκανά, στους Αμπελόκηπους, στο Καλλιπάδο και στο Κάτω Γερακαρίο.

Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας του κλιμακίου της Π.Ε. στο Τσιλιβί, η Αντιπεριφερειάρχης, δήλωσε: «Το βράδυ της Παρασκευής είχαμε πρόβλημα από την έντονη νεροποντή και στην περιοχή του Πλάνου. Ευτυχώς, όμως λειτούργησε το σύστημα, γιατί είχε καθαριστεί. Με τη βοήθεια μας, ο πρόεδρος είχε παρέμβει και είχε καθαρίσει τα φρεάτια. Σε δυο σημεία, καθ’ υπόδειξη του προέδρου, θα ενώσουμε το σωληνωτό, ώστε στην επόμενη νεροποντή, να μην έχουμε το τεράστιο πρόβλημα που είχαμε στον κεντρικό δρόμο του Τσιλιβί. Βάλαμε τα μηχανήματα της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τους προέδρους, καθαρίσαμε και για αυτό, δεν υπήρξε πρόβλημα. Γενικώς, στο νησί ήταν καλά τα πράγματα, γιατί λειτούργησαν τα αντιπλημμυρικά έργα που κάναμε τις προηγούμενες 15 μέρες. Στο ποτάμι του Ξιφίτα δεν υπήρξε πρόβλημα και θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιαννούλη γι’ αυτό, γιατί είχε κάνει μελέτη καθαρισμού του συγκεκριμένου ποταμιού. Από εκεί και πέρα, λειτούργησε και ο καθαρισμός που κάναμε στο Ρόϊδο και στο Μουζάκι (από την πίσω μεριά του αεροδρομίου μέχρι και τη γέφυρα του Σαφιολή) και εκεί δεν υπήρξε πρόβλημα. Το μεσημέρι της Πέμπτης ενημερώθηκα από τον πρόεδρο του Κεριού ότι υπήρχε ένα θέμα αν και αφορούσε το δήμο και όχι την περιφέρεια… Πήγαμε και ανοίξαμε τη μπούκα για να φύγει το νερό, ώστε να μην πλημμυρίσει η περιοχή. Το βράδυ της Πέμπτης είχαμε επίσης ένα θέμα στον Αλυκανά και με τον κ. Γιαννούλη, ανοίξαμε το φρεάτιο και έφυγε το νερό. Σε 2-3 σημεία που είχαμε θέματα, παρεμβήκαμε αμέσως και δεν διογκώθηκε το πρόβλημα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τ.Κ., Σάκης Γιακουμέλος, είπε: «Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν… Αυτό είχαμε κάνει και εμείς με τη βοήθεια και τη στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου και έτσι, κάποια πράγματα λειτούργησαν άψογα. Βέβαια εάν η βροχή διαρκούσε και άλλο, δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε, όμως αντέξαμε… Λειτούργησαν όλα και τα φρεάτια που ανοίξαμε και ήταν πεντακάθαρα. Χρειάζεται προσοχή από όλους μας, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους, για να έχουμε μια περιοχή καθαρή και χωρίς προβλήματα».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο