ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης παραχωρεί επ’ αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ελληνικό έδαφος

«Ο κ. Μητσοτάκης γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που εκχωρεί επ’ αόριστον στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ελληνικό έδαφος» σχολιάζει η Κουμουνδούρου εκφράζοντας μάλιστα την ενόχλησή του για το γεγονός πως η στρατιωτική εγκατάσταση στην Αλεξανδρούπολη παρέχει “δυνατότητα ταχείας μεταφοράς και στάθμευσης αμερικανικών δυνάμεων στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία”.

Αυτή η εξέλιξη κατά την Κουμουνδούρου βάζει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή επικίνδυνων εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν πως επί δικής τους κυβέρνησης αναβαθμίστηκαν οι σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου. Όμως, σημειώνουν πως η αναβάθμιση αυτή έγινε στη βάση της σύγκλισης συμφερόντων και μιας πολύ συγκεκριμένης αρχής: Ότι κάθε βήμα μπροστά- πέραν των υφιστάμενων δεσμεύσεων – θα είναι αμοιβαία επωφελές και θα ενισχύει το ρόλο της χώρας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας, ειδικά σε μία περίοδο που η τουρκική επιθετικότητα έχει αυξηθεί.

«Ως αντιστάθμισμα στις σοβαρότατες παραχωρήσεις έχουμε μόνο γενικόλογες αναφορές στον σεβασμό της κυριαρχίας μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Μάλιστα όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος σε κάθε περίπτωση η εγκατάλειψη όχι μόνο της πάγιας θέσης της χώρας για ετήσια ανανέωση της συμφωνίας αλλά και κατάργηση του δικαιώματος ανανέωσης αυτού καθεαυτού με επ’ αόριστον συμφωνία, δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το δόγμα το οποίο ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ο κ. Μητσοτάκης περί προκεχωρημένου δυτικού φυλακίου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται πως η ελληνοαμερικανική συμφωνία ταιριάζει γάντι στο νέο δόγμα, αυτό του προβλέψιμου συμμάχου και της Ελλάδα-προκεχωρημένου δυτικού φυλακίου, αλλά δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δύο ισότιμους εταίρους και σε μία Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία.

πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο