Κατάληψη από την προηγούμενη Δευτέρα στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βολιμών | Άνοιξαν χθες τα υπόλοιπα σχολεία

Υπό κατάληψη τελεί το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Βολιμών από την περασμένη Δευτέρα, με τους μαθητές να αναφέρουν ότι δεν έχουν δοθεί λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα.

Ζητούν να μην γίνει συγχώνευση των τμημάτων, καθώς όπως σημειώνουν, το πρώτο σχολείο που θα πληγεί, θα είναι το δικό τους. Μάλιστα στην ανακοίνωση τους τονίζουν ότι: «Καθιστούμε υπεύθυνο τον Βουλευτή και την κυβέρνηση για τις απαράδεκτες αυτές αλλαγές και καλούμε όλους τους γονείς την Παρασκευή στο σχολείο για να αποφασίσουμε με την στήριξη των παιδιών μας και περαιτέρω κινητοποιήσεις».

Πιο αναλυτικά τα θέμα για τα οποία διαμαρτύρονται είναι: 1) Συγχώνευση και κατάργηση τμημάτων κάτω των 28 μαθητών, 2)Κατάργηση Τράπεζας Θεμάτων διότι τα παιδιά μας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, 3) Μείωση της ύλης για τις πανελλήνιες, 4) Προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, 5) Να διδάσκονται στα σχολεία ξανά τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (π.χ. σχέδιο), 6) Τέλος στην τιμωρητική τηλεκπαίδευση webex, 7) ΟΧΙ στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, 8) Συμπλήρωση με μόνιμους καθηγητές των κενών που υπάρχουν (οικονομολόγος και καλλιτεχνικών), 9) ΟΧΙ στην εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών «κολεγίων» με τα πτυχία δημοσίων πανεπιστημίων, 10) Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια παιδεία, 11) Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) και επαναφορά του αριθμού των εισακτέων στα περσινά επίπεδα.

Ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου, Δ. Πόθος, δήλωσε για την κατάληψη και τα αιτήματα των παιδιών: «Τα σχολεία όλα λειτουργούν κανονικά εκτός από το Γυμνάσιο Βολιμών. Είχαμε συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων και με μαθητές για να λυθούν οι καταλήψεις και με γονείς και ευτυχώς, τα σχολεία άνοιξαν. Θα έχω συνάντηση με τους μαθητές και τους γονείς στις Βολίμες, διότι υπάρχει παραπληροφόρηση καθώς ουδέποτε τέθηκε από την Υπηρεσία ή το Υπουργείο Παιδείας θέμα κατάργησης του Γυμνασίου Βολιμών, απεναντίας από αυτή τη σχολική χρονιά, πρόκειται να ιδρυθεί στο Γυμνάσιο και το Μουσικό Σχολείο τμήμα ένταξης. Πέρασε προχθές από Δημοτικό Συμβούλιο και περιμένει το Υπουργείο την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να προχωρήσει στο ΦΕΚ. Ουσιαστικά θα είναι ένα τμήμα για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης υπάρχει μια ανησυχία από την πλευρά των μαθητών και των γονέων του Γυμνασίου Βολιμών ότι η καθαρίστρια είναι μερικής απασχόλησης. Μόλις το έμαθα, μίλησα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, τον κ. Σπίνο και τον διευθυντή του σχολείου κ. Λαγουνάρη και με διαβεβαίωσαν ότι η καθαρίστρια είναι πλήρους απασχόλησης. Θα πάω στο Γυμνάσιο Βολιμών και θα μιλήσω με γονείς και μαθητές Με πληροφόρησαν για δημοσίευμα σε αθηναϊκή εφημερίδα και το διαψεύδω, αλλά και το Υπουργείο δεν έθιξε τέτοιο θέμα σε εμάς. Κάνουν κατάληψη και διαμαρτύρονται μετά τα όσα άκουσαν για συγχώνευση του σχολείου, που δεν ισχύει».