Πρώτος μαθητικός ποιητικός διαγωνισμός 2021-2022

rutherfordschools.org

Η Ζακυνθινή Εστία Πολιτισμού «Διονύσιος Ρώμας» και ο Σύλλογος Φίλων της Ξενοπούλειου βιβλιοθήκης» προκηρύσσουν τον πρώτο μαθητικό διαγωνισμό 2021 -2022.
Πρόκειται για έναν Ποιητικό Διαγωνισμό που θα διαφέρει από τους άλλους, γιατί οι διαγωνιζόμενοι είναι παιδιά, από Ε, ΣΤ τάξη του Δημοτικού σχολείου και την Α τάξη των Γυμνασίων (με τον κωδικό συμμετοχής 5) και από Β τάξη Γυμνασίου έως και Γ Λυκείου και Τ.Ε.Ε (με κωδικό συμμετοχής 25).
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Σκοπός μας είναι, να καλλιεργήσουμε σκέψεις και νοήματα εποικοδομητικά, αλλά και ελπιδοφόρα για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα να ψυχαγωγηθούν οι μικροί και μεγάλοι αναγνώστες μας. Στόχος μας, μέσα από χαρούμενα ποιήματα να πλημμυρίσουμε την ψυχή των παιδιών με πολύτιμες εικόνες αγάπης και να μεταλαμπαδεύσουμε αξίες που θα τα ακολουθούν για ολόκληρη τη ζωή τους. Κάθε παιδί που θέλει να συμμετέχει στον διαγωνισμό, μπορεί να εκφραστεί και να γράψει ένα ποίημα, μέχρι 40 στίχους, με το εξής περιεχόμενο.
Το μέγεθος των χαρακτήρων θα είναι 14 σε υπολογιστή και όχι χειρόγραφα
Κάθε έργο υποβάλλεται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα (σε υπολογιστή) με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντα στο πάνω δεξιό μέρος της σελίδας και τον κωδικό συμμετοχής..
Το ψευδώνυμο που θα χρησιμοποιήσει πρέπει να είναι ελληνικό και μονολεκτικό (π.χ Σωκράτης, Σοφοκλής, Μπουμπουλίνα)
Το πραγματικό ονοματεπωνύμων του μαθητή, η διεύθυνση κατοικίας (το τηλέφωνο του (σταθερό αν υπάρχει, και κινητό) email καθώς και τα πλήρη στοιχεία του σχολείου του, πρέπει να βρίσκονται σε κλεισμένο φάκελο που εξωτερικά θα έχει μόνο το ψευδώνυμο και τον τίτλο του έργου.
Το θέμα είναι επιλογής τους είναι
• Η Φύση και Περιβάλλον
• Η Αξία της Ειρήνης
• Ελευθερία

Τα ποιήματα πρέπει να αποστέλλονται σε απλούς φακέλους από τις διευθύνσεις των σχολείων η απευθείας από τους μαθητές στην διεύθυνση της ΖΑΚΥΝΘΙΝΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΦΕΙΔΙΟΥ 7 Τ.Κ 10678 ή και στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη ΓΑΪΤΑ 5 ΖΑΚΥΝΘΟΣ 29100 .
Φάκελοι θα παραλαμβάνονται μέχρι 15 Δεκεμβρίου με την σφραγίδα του ταχυδρομείου.
Οι διακριθέντες θα ενημερωθούν έγκαιρα για την τελετή βράβευσης, την ημερομηνία και τον τόπο. Τα καλύτερα ποιήματα πέρα από την βράβευση θα ανθολογηθούν. Καλή επιτυχία και καλή συμμετοχή».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο