Σε επιφυλακή οι αρχές μέχρι να… περάσει o «Μπάλλος»| Στήθηκε Τοπικό Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο

Με δυνατές βροντές και κεραυνούς «ξημερώθηκε» το νησί χθες Πέμπτη 14 Οκτωβρίου. Από τις 5.30 περίπου το ξημέρωμα «άνοιξαν οι ουρανοί» ξεκινώντας ουσιαστικά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος». Η δυνατή βροχή κράτησε περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια συνεχίστηκε με αυξομειώσεις στην έντασή της. Ο ουρανός ήταν «βαρύς» με διαστήματα βροχόπτωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ και η θερμοκρασία παρουσίασε σημαντική πτώση.
Μέχρι και την ώρα που έκλεισε η ύλη της εφημερίδας μας, δεν είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στο νησί, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αρχές θα είναι σε επιφυλακή μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.
Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης, το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ ενημέρωσε το Τμ. Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου για την ανάγκη συγκρότησης Τοπικού Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου. Με επικεφαλής την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Κ. Μοθωναίου, άνοιξε το κτήριο της Π.Ε. Ζακύνθου και εκεί κλήθηκαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του Λιμεναρχείου, της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και του Δήμου, προκειμένου να σχεδιάσουν την οποιαδήποτε παρέμβαση, εφόσον παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα στο νησί, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Το Τοπικό Συντονιστικό θα λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν από ανεμοστρόβιλους σε κατοικίες και επιχειρήσεις στη πρόσφατη κακοκαιρία «ΑΘΗΝΑ», το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου παρακαλεί τους κατοίκους του νησιού:
•Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
•Να στερεώσουν τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχουν αναρτήσει.
•Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιών ή των χώρων εργασίας τους.

Τέλος, μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, και ναυταθλητικοί όμιλοι, να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους και να φροντίσουν για την ασφαλή φύλαξη κατά το χρόνο ισχύος της επιδείνωσης.
Για την έγκυρη και σωστή ενημέρωση τους όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται στην ιστοσελίδα της Ε.Μ.Υ. www.hnms.gr ή στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr

Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν όλοι να επικοινωνούν με τις αρμόδιες αρχές στα τηλέφωνα:
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 199
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 100
ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2695028117

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο