«Στον τοίχο» ο Δήμος από το Επιμελητήριο για το OPEN MALL

•Φ. Κόττης: «Απαιτούμε να υλοποιηθεί το έργο για το καλό του νησιού. Ζητάμε τεχνική συνάντηση ενημέρωσης για το παρόν και το μέλλον του έργου»

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ζακύνθου για την υλοποίηση του έργου του «OPEN MALL», ρίχνοντας παράλληλα τα βέλη της στη δημοτική αρχή. Όπως αναφέρει, αν και έχουν περάσει πάνω από 2,5 χρόνια που εγκρίθηκε το πρόγραμμα, δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια για να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις και αυτό μεταφράζεται σε χαμένες ευκαιρίες από τις τοπικές επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Φώτης Κόττης δήλωσε: «Είναι ένα έργο που έχει εγκριθεί πάνω από 2,5 χρόνια με οριακές παρατάσεις, που σημαίνει ότι ήδη θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί το μεγαλύτερο μέρος του. Σε αρκετούς δήμους έχει ήδη παραδοθεί. Είναι έργα με παρεμβάσεις στο Εμπορικό Κέντρο, εγκεκριμένες ενεργειακές δράσεις, ηλεκτροκίνησης, υπογειοποίησης κάδων, ελεύθερες εγκαταστάσεις Wi – Fi, πληροφοριακές πλατφόρμες διασύνδεσης επιχειρήσεων με προωθημένες ενέργειες και μια ολοκληρωμένη αισθητική, κατασκευαστική, τεχνική και ενεργειακή αναβάθμιση».
Ο κ. Κόττης υπενθύμισε ότι πρόκειται για 15 υποέργα, τα οποία δεν έχουν προχωρήσει και επισημαίνει ότι ασκείται πίεση στον Δήμο για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. «Η αγωνία μας έχει τονιστεί επανειλημμένως στον Δήμο Ζακύνθου. Πιέζουμε για να προχωρήσει στις προσκλήσεις αντιμετωπίζοντας συνολικά το έργο, όχι μόνο με μια πρόσκληση. Πρέπει να κατανοήσει η δημοτική αρχή ότι χρειάζεται να υλοποιηθεί συνολικά και όχι μερικά. Η μεγάλη αγωνία μου είναι να αποφασίσει ο Δήμαρχος να το κάνει, όχι στα λόγια, αλλά στις πράξεις με ότι αυτό σημαίνει… Δεν μπορώ να μιλάω με όρους υποθετικούς και δελτίο τύπου. Θέλουμε; Το πράττουμε. Επομένως, ας το πράξουμε! 2,5 χρόνια είναι πολλά. Αν σκεφτούμε ότι χάσαμε δυο χειμώνες και πάμε για τον τρίτο, συν 1,5 χρόνο πανδημίας με κλειστά καταστήματα… Οι παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς όχληση. Χάθηκε μία μοναδική ευκαιρία, ας μην χαθεί και το πρόγραμμα».
Ο κ. Κόττης σημείωσε ότι το πρόγραμμα αυτό που έχει οραματιστεί και το Επιμελητήριο εδώ και αρκετά χρόνια, ο επιχειρηματικός κόσμος απαιτεί να υλοποιηθεί, αφού θα βοηθήσει και στην τόνωση της οικονομίας. Επίσης, σημείωσε ότι ήδη οι παρεμβάσεις στην Ταβουλάρη – που είναι ξεχωριστό έργο – πιθανώς να έχουν χαθεί λόγω κωλυσιεργίας του Δήμου. «Είναι ένα πρόγραμμα που οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και ο επιχειρηματικός κόσμος απαιτεί να υλοποιηθεί και μάλιστα αθροιστικά. Είναι απαραίτητο να γίνουν οι παρεμβάσεις στην Ταβουλάρη. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό έργο που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και πιθανώς να έχει χαθεί όπως και τα έργα των χώρων στάθμευσης περιφερειακά της πόλης».
Το Επιμελητήριο ζητάει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από τη δημοτική αρχή, για να μην χαθεί και μαζί του μια τεράστια ευκαιρία για τη βελτίωση των υποδομών του νησιού μας. «Η υπομονή μας έχει λήξει. Δεν ζητάμε… Απαιτούμε να υλοποιηθεί το έργο για το καλό του νησιού, με ότι αυτό σημαίνει για τους επιχειρηματίες, τον τουρισμό και τους κατοίκους. Οραματιζόμαστε μια σύγχρονη πόλη. Αν δεν υλοποιούμε τα εγκεκριμένα έργα, ποια περιμένουμε να σχεδιάσουμε;» σχολίασε καυστικά ο κ. Κόττης, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε ότι το Επιμελητήριο είναι «στο μαύρο σκοτάδι» και περιμένει να μάθει να τελικά τι έχει πράξει η δημοτική αρχή για το έργο. «Ζητάμε τεχνική συνάντηση ενημέρωσης για τις προθέσεις και για να δούμε τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο έργο. Το υλοποιεί και για τα δυο μέρη, ο Δήμος. Δεν έχουμε ενημέρωση για το τι έχει κάνει ο Δήμος. Βρισκόμαστε στο «μαύρο» σκοτάδι» και ζητάμε τεχνική ενημέρωση για το παρόν και το μέλλον του έργου»…

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο