Αρετάκης: «Θέλουμε, άμεσα, να δώσουμε λύση σε προβλήματα» | Ομάδες εργασίας για τουρισμό, πολιτισμό και παραλίες

Στη συγκρότηση ομάδων εργασίας για τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τις παραλίες προχωρά η δημοτική αρχή, προκειμένου να λύσει σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν και δεν επιλύονται. Οι ομάδες αυτές θα είναι ολιγομελείς και θα συμμετέχουν άτομα που έχουν σχετικές γνώσεις, αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» για αυτή την πρωτοβουλία του. «Επειδή οι επιτροπές και οι οργανισμοί που αναφέρονται σε βασικά θέματα του Δήμου, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την εκμετάλλευση των παραλιών και την επάνδρωση τους με ναυαγοσώστες είναι πολυχρόνιες όσον αφορά στην απόδοση τους και είναι δύσκολο να αποδώσουν όταν είναι πολυμελείς, για αυτό αποφάσισα να κάνω ομάδες εργασίας και στον πολιτισμό, τον τουρισμό και για τις παραλίες. Σε αυτές τις ομάδες εργασίας συμμετέχουν όλοι οι αντιδήμαρχοι και άτομα που έχουν επιλεγεί σύμφωνα με τις αποδόσεις που έχουν ο καθένας και με την ενασχόληση που έχουν στον τομέα για τον οποίο συστήνεται η ομάδα εργασίας».
Ο κ. Αρετάκης τόνισε ότι αυτές οι ομάδες θα αρχίσουν να εργάζονται σύντομα καθώς έχει ήδη γίνει συμφωνία με τα άτομα, τα οποία θα βοηθήσουν. «Αυτές οι ομάδες θα αρχίσουν να λειτουργούν σύντομα. Έχω συμφωνήσει με τα πρόσωπα, τα οποία θα συμμετέχουν ότι αποδέχονται τη συμμετοχή τους και ελπίζουμε ότι θα αποδώσουν. Έχουμε επιλέξει πρόσωπα που είναι αναγνωρισμένα στον κάθε κλάδο και τα οποία θα είναι ικανά πιστεύω να δώσουν λύσεις σε διάφορα προβλήματα που υπάρχουν» πρόσθεσε ο κ. Αρετάκης, ο οποίος εξήγησε επίσης ότι οι ομάδες αυτές δεν θα λειτουργούν σαν επιτροπές, αλλά θα έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα, για να βοηθούν τη δημοτική αρχή να λαμβάνει τις κατάλληλες αποφάσεις. «Θα μας βοηθήσει να επιλύσουμε τα προβλήματα που είναι μακροχρόνια σε αυτούς τους τομείς. Δεν είναι επιτροπές. Δεν έχουν σχέση με τις επιτροπές. Αν γίνει επιτροπή, θα είναι πολυμελής σε κάθε τομέα, θα είναι διευρυμένη και θα συμμετέχουν πολύ περισσότερα πρόσωπα. Αυτές οι ομάδες εργασίας δεν θα παίρνουν αποφάσεις. Θα συμβουλεύουν τον Δήμαρχο για να μπορέσει να λύσει ορισμένα προβλήματα άμεσα που θα απασχολούν το νησί μας».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο