Το Τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΖ ανταπεξέρχεται σε όλες τις ανάγκες

Δ. Παπαχρήστου: «Περάσαμε έναν δύσκολο Αύγουστο, επειδή δούλευαν οι περισσότεροι εθελοντές»

Πάντα υπάρχει ανάγκη για αίμα και πάντα θα είναι σημαντικό να υπάρχουν εθελοντές αιμοδότες… Με αφορμή τις πρόσφατες εκκλήσεις από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου για να βρεθούν δότες που να ανήκουν στις ομάδες αίματος Ο θετικό και 0 αρνητικό, η Προϊσταμένη Αιμοδοσίας στο ΓΝΖ, Δώρα Παπαχρήστου, μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» και εξήγησε ότι παρότι το φετινό καλοκαίρι δεν υπήρξαν σημαντικές ελλείψεις, πάντα θα υπάρχει ανάγκη για αίμα.

Για τα περιστατικά των προηγούμενων ημερών, σημείωσε: «Δεν είμαστε σε κακό επίπεδο, αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές, όπως εκείνες που περάσαμε πρόσφατα, που παρουσιάστηκε το περιστατικό με το 0 αρνητικό. Κανένα Τμήμα Αιμοδοσίας δεν έχει πολύ 0 αρνητικό. Είναι το πιο σπάνιο και οι αιμοδότες είναι πάρα πολύ λίγοι. Μας εστάλησαν μονάδες από το Ρίο και τον Άγιο Ανδρέα. Κινητοποιήθηκαν και Ζακυνθινοί και συγγενείς για τα συγκεκριμένα περιστατικά». Για να έρθουν οι μονάδες αίματος από το νοσοκομείο του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα, συνέδραμε ο Διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας, ο κ. Αθανάσιος Μάρκου και η κ. Παπαχρήστου.

H κ. Παπαχρήστου πρόσθεσε ότι ο Αύγουστος ήταν ένας μήνας με δυσκολίες, καθώς αρκετοί εθελοντές αιμοδότες εργάζονταν και δεν μπορούσαν να συνδράμουν. «Περάσαμε δύσκολο Αύγουστο γιατί οι περισσότεροι Ζακυνθινοί δουλεύουν πάρα πολλές ώρες. Θα ήταν άδικο να πούμε ότι δεν έχουμε αιμοδότες αλλά σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε πολύ περισσότερους. Μπορώ να πω ότι δεν ήταν δύσκολο καλοκαίρι όσον αφορά την αιμοδοσία. Πάντα υπάρχουν ανάγκες γιατί τα παθολογικά περιστατικά τα περιμένουμε. Αν συμβαίνουν σιγά σιγά μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Κάποια στιγμή ζητούσαμε πολλές μονάδες 0 θετικό. Έτυχε να έχουμε αρκετούς ασθενείς με αυτή την ομάδα και ξεμείναμε αλλά καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε.. Υπάρχουν πάντα ανάγκες. Όταν υπάρχει ανάγκη για αίμα, εκείνη την ώρα είναι δύσκολο να πεις στον συγγενή: «Βοήθησε μας και εσύ». Καλό είναι να μην τρέχουμε μόνο στην ανάγκη, τελευταία στιγμή και να πηγαίνουμε για αιμοδοσία. Να το βάλουμε στη ζωή μας, γιατί υπάρχουν ανάγκες».
Τέλος, ο Διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας, ο οποίος είναι επίσης Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων, Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου, ο κ. Αθανάσιος Μάρκου, συμβουλεύει τους συμπολίτες μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, καθώς πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσφορά στον συνάνθρωπο.
Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, οι συμπολίτες μας μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό του Τμήματος, καλώντας στο τηλ. 26953-60522.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο