Ανοιχτή επιστολή Αρμένη σε Αρετάκη για τη δίκη και τα δάνεια του Δήμου στην Πειραιώς

•ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ Η ΕΦΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ανοιχτή επιστολή αποστέλλει ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο» Γιώργος Αρμένης στον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη λίγες μέρες πριν την εκδίκαση της έφεσης του πρώην ταμία του Δήμου Ζακύνθου.
Ο κ. Αρμένης, μεταξύ άλλων καλεί τον Δήμαρχο να πάρει ξεκάθαρη θέση, εγγράφως για τη συγκεκριμένη υπόθεση που έχει να κάνει και με τα δάνεια στην τράπεζα Πειραιώς και σημειώνει ότι προκαλούν «κατάπληξη οι έντεχνες διαρροές στον τοπικό τύπο περί «συμβιβασμού» με την Τράπεζα Πειραιώς λίγες ημέρες πριν από τη δίκη στο Εφετείο Πατρών».
Η ανοιχτή επιστολή έχει ως εξής: «Όπως είναι γνωστό στις 27-10-2021 εκδικάζεται κατ’ έφεση ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών η υπόθεση με κατηγορούμενο τον πρώην υπάλληλο του Δήμου Ζακύνθου. Η υπόθεση αυτή σχετίζεται άρρηκτα με το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου Ζακύνθου από συστάσεώς του, δηλαδή αυτό των άκυρων δανειακών συμβάσεων του Δήμου Ζακύνθου με την Τράπεζα Πειραιώς, συνολικού ύψους 9.600.000 ευρώ.
Επειδή είναι πλέον γνωστή – και από δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων – η προσωπική πρόθεσή σας για εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Τράπεζα Πειραιώς, για τα δάνεια αυτά, παρά την ύπαρξη σχετικών εκκρεμών δικών, ζητώ να μου γνωρίσετε εάν είναι στις προθέσεις του Δήμου Ζακύνθου να παρασταθεί σαν πολιτικώς ενάγων στην ανωτέρω δίκη.
Σε κάθε περίπτωση προκαλεί κατάπληξη στους Ζακυνθινούς και σε εμένα προσωπικά οι έντεχνες διαρροές στον τοπικό τύπο περί «συμβιβασμού» με την Τράπεζα Πειραιώς λίγες ημέρες πριν από τη δίκη στο Εφετείο Πατρών.
Η αποστολή της επιστολής μου αυτής είναι απολύτως συνεπής και εύλογη με την ιδιότητά μου σαν μάρτυρα, που έχω κληθεί, όπως και άλλοι Ζακυνθινοί, στην ανωτέρω δίκη και σαν Ζακυνθινού και Δημοτικού Συμβούλου.
Αναμένω άμεση έγγραφη απάντηση σας, επειδή μεσολαβούν πλέον ελάχιστες ημέρες μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης (27-10-2021) και η οργάνωση της υπεράσπισης του Δήμου Ζακύνθου, σαν πολιτικώς ενάγοντα στη Δίκη αυτή είναι απόλυτα επιβεβλημένη για όποιον εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και μόνον αυτού».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο