Δημόσια Βιβλιοθήκη | Έκθεση φωτογραφίας: «Επίδαυρος. Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης»

Η ΑΜΚΕ Ζωφόρος, το λογοτεχνικό περιοδικό Κόντε Σπουργίτης και η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης και τον Κωστή Καπελώνη θα παρουσιάζουν έως και τις 30.10.2021 στο Αναγνωστήριο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου την έκθεση φωτογραφίας: «Επίδαυρος. Έμψυχες εικόνες μιας προσωπικής εξιστόρησης».
Η έκθεση αποτελείται από το υλικό του φωτογραφικού λευκώματος του σκηνοθέτη του Θεάτρου Τέχνης, Κωστή Καπελώνη, με τίτλο «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Επίδαυρος 1985-1998» και συμπεριλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον εικαστικό και σκηνογράφο Νίκο Αλεξίου, με σκηνικά και κοστούμια που είχε δημιουργήσει για την παράσταση της «Μήδειας» του Θεάτρου Τέχνης στην Επίδαυρο, τα οποία ανήκουν στο προσωπικό αρχείο του Κωστή Καπελώνη.
Η πλειονότητα των φωτογραφιών στην έκθεση απαθανατίζουν στιγμές από τις πρόβες των έργων στο κοίλον του Θεάτρου της Επιδαύρου, οι οποίες άρχιζαν όταν έκλεινε ο αρχαιολογικός χώρος για το κοινό, στις επτά το απόγευμα –με αποτέλεσμα οι περισσότερες λήψεις να έχουν γίνει με το ίδιο μεταβαλλόμενο φως, από τη δύση του ήλιου μέχρι να νυχτώσει.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν το απόγευμα της Τρίτης.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ζακύνθου θα υλοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ζακύνθου κατά την διάρκεια της έκθεσης.
Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, στις ώρες λειτουργίας της βιβλιοθήκης.
Η είσοδος επιτρέπεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid- test ή self-test.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο