Στις 23/10 τα εγκαίνια του Θεάτρου | Δ. Σούρμπης, Στ. Σούλης, Κ. Μποτώνη, Γ. Χριστόπουλος επί σκηνής

Ν. Αρετάκης: «Δυστυχώς, το θέατρο δεν είναι αρκετών θέσεων, όσων θα έπρεπε ενδεχομένως να είναι, για να είναι συμφέρουσα η λειτουργία του, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε. Έχει λίγες θέσεις, αλλά θα κοιτάξουμε να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Τις πόρτες του θα ανοίξει το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, το νέο Δημοτικό Θέατρο στην παραλιακή, το οποίο πέρασε από 40 κύματα για να ολοκληρωθεί, καθώς η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που υπήρχαν και να κάνει τα εγκαίνια. Μάλιστα, αυτή την ξεχωριστή ημέρα που περιμένουν εδώ και πολλά χρόνια οι συμπολίτες μας, ο Δήμος αποφάσισε να διοργανώσει μία μουσική εκδήλωση με διακεκριμένους Ζακυνθινούς καλλιτέχνες. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ο διεθνούς φήμης βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης, ο διακεκριμένος αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Στάθης Σούλης, η μεσόφωνος της ΕΛΣ Κατερίνα Μποτώνη και ο τενόρος της ΕΛΣ, Γιάννης Χριστόπουλος, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν γνωστές όπερες και οπερέτες.

Για τα εγκαίνια του θεάτρου, μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Νικήτας Αρετάκης. «Θα γίνουν τα εγκαίνια στις 23 Οκτωβρίου. Θα βγάλουμε και σχετική ανακοίνωση. Καθυστέρησαν, λόγω της πανδημίας και των διαφόρων δυσκολιών που υπήρξαν. Νομίζω ότι στις 23 Οκτωβρίου θα είναι μια ημέρα που θα αναδείξει την αξία του θεάτρου και το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τον πολιτισμό. Θα συμμετάσχουν διάφοροι καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο γνωστός μουσικός Διονύσης Σούρμπης και ο εξίσου γνωστός μουσικός Στάθης Σούλης. Θα είναι ολιγομελής η ομάδα, αλλά θα έχει πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο εγκαίρως θα ανακοινωθεί».
Ο κ. Αρετάκης μίλησε για τις πυρετώδεις ετοιμασίες που γίνονται, προκειμένου να λειτουργήσει το Θέατρο. «Οπωσδήποτε υπάρχουν διάφορα προβλήματα που πρέπει να λυθούν, αλλά εμείς άμεσα θα τα επιλύσουμε για να είναι έτοιμο το Θέατρο για να παρουσιαστεί όπως πρέπει στο κοινό. Ο εξοπλισμός έχει τελειώσει. Δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 23 Οκτωβρίου θα μεταφέρουμε και το πιάνο, το οποίο χρειάζεται στη σκηνή για να λειτουργήσει σωστά. Κατά τα άλλα δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα».
Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν προβλήματα με τις εγκαταστάσεις, καθώς μετά από τόσα χρόνια που δεν έχουν λειτουργήσει, χρειάζεται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. «Ότι ζητήματα παρουσιαστούν θα προσπαθήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Είχαν πάρα πολύ καιρό να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις του και μοιραίως θα προβούμε και σε αντικαταστάσεις ορισμένων εξαρτημάτων για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά. Θα κοιτάξουμε να δουλέψει κανονικά το θέατρο από εκεί και πέρα. Δυστυχώς δεν είναι αρκετών θέσεων, όσων θα έπρεπε ενδεχομένως να είναι, για να είναι η λειτουργία του συμφέρουσα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε. Έχει λίγες θέσεις, αλλά θα κοιτάξουμε να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο