Από την Αυστρία στη χώρα μας η αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

naftemporiki.gr

Η παραίτηση του Αυστριακού Καγκελαρίου Κουρτς, μετά από κατηγορίες, ότι χειραγώγησε μέσω παράνομων χρηματοδοτήσεων, τις δημοσκοπήσεις στη χώρα του, άνοιξε τις ορέξεις του ΣΥΡΙΖΑ για ελέγχου και στη χώρα μας των εταιριών δημοσκοπήσεων. Φυσικά το πολιτικό σκηνικό στην Αυστρία είναι τελείως διαφορετικό απ’ ότι στη χώρα μας.

Όμως αφού πετάει ο ΣΥΡΙΖΑ το γάντι για τα μέσα ενημέρωσης και τις δημοσκοπήσεις, είναι αναγκαίο η κυβέρνηση να το σηκώσει, να υπερψηφίσει την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής και μάλιστα να διερευνηθούν τα πάντα από το 2015 και μετά, ώστε να χυθεί άπλετο φως σε όλα. Και σε αυτά που έγιναν με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, τα βοσκοτόπια και τα ινστιτούτα της Φλωρεντίας, αλλά και για όλες τις δημοσκοπήσεις αμφιβόλου αξίας και ευκαιριακά στημένων εταιρειών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για στημένες δημοσκοπήσεις και πολύ πριν τις τελευταίες τριπλές εκλογές. Αυτές οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώθηκαν, ενώ διαψεύστηκαν όλες εκείνες που παρουσίαζε το τότε κυβερνών κόμμα. Τώρα, επί δύο χρόνια, οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ευνοϊκές και είναι λογικό ο κ. Τσίπρας να μην νιώθει ευχαριστημένος. Ας γίνουν, λοιπόν, όλες οι έρευνες, όλες οι επιτροπές που θα εξετάσουν τα πάντα, ώστε να τελειώσει αυτή η καραμέλα για στημένες δημοσκοπήσεις και πληρωμένα μέσα ενημέρωσης. Όχι ότι δεν μπορεί να συμβούν ή να μη συμβαίνουν τα πάντα, όμως και η υπερβολή έχει τα όρια της. Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν «σκαστές» περιπτώσεις για μέσα, που φτιάχτηκαν για να εξυπηρετήσουν καθαρά κομματικές σκοπιμότητες. Άλλωστε τα κόμματα της Αριστεράς διαθέτουν παραδοσιακά εφημερίδες και μέσα καθαρά κομματικά. Η κυβέρνηση σε μην χάσει λοιπόν την ευκαιρία να σηκώσει το γάντι και να ανοίξει τον έλεγχο των πάντων. Φως σε όλα, λοιπόν, και να πάει χρονικά όσο πίσω χρειάζεται.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο