Στην Κέρκυρα αναμένεται ο Σπ. Πρωτοψάλτης – Για τα πλημμυρισμένα υπόγεια εργατικών κατοικιών

Καταστροφές στα “καινούριες” εργατικές κατοικίες που παραδόθηκαν 26 Αυγούστου 2021 από τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη ο οποίος ήταν παρών στην τελετή αγιασμού, καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα ξανά, λόγω των κακοτεχνιών που αναδείχθηκαν από την κακοκαιρία. Περισσότερα των 100 σπιτιών διαθέτουν πλημμυρισμένα υπόγεια στο συγκρότημά των εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη.

Άλλωστε, οι οικιστές είχαν εντοπίσει από την πρώτη στιγμή τις κακοτεχνίες που υπήρχαν σε πολλά σπίτια και είχαν ενημερώσει τον εργολάβο χωρίς, όμως να υπάρξει κάποια παρέμβαση. Μάλιστα η απάντηση που δόθηκε είναι ότι δεν μπορεί να μπει αντλία για να απομακρύνει τα νερά, καθώς δεν υπάρχει κοινόχρηστο ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι μέσα στα πλημμυρισμένα υπόγεια δεν μπορούν να τοποθετήσουν τους λέβητες για να λειτουργήσει το σύστημα θέρμανσης το χειμώνα.

Παράλληλα όπως υπογραμμίζουν νερά τρέχουν ακόμα και από τις σκεπές και «γλύφουν» τους τοίχους στο εσωτερικό των σπιτιών. Οι οικιστές έχουν ήδη δαπανήσει αρκετά χρήματα μέσα στα σπίτια τους προκειμένου να αποκαταστήσουν τις όποιες κακοτεχνίες εντοπίζουν κάθε φορά, σε παράθυρα αλλά και σε ντουλάπια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν «φουσκώσει» από την υγρασία. Μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος των κατοίκων Σοφία Μεγαλογέννη είπε ότι έχουν απευθυνθεί και στον κυβερνητικό βουλευτή Στ. Γκίκα, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί τις εργατικές κατοικίες εντός της εβδομάδας

Πηγή:kerkyrasimera.gr