Μαρία Πολύζου | Συγκλονίζει μιλώντας για την μάχη με τον καρκίνο – Πώς αποφάσισε να μιλήσει για τον βιασμό από τον πατέρα της

«Οταν αποφάσισα να καταγράψω την ιστορία της ζωής μου, δεν θέλησα να αφήσω απέξω το πιο σημαντικό κομμάτι της παιδικής μου ηλικίας. Δεν ήθελα να κρύψω τίποτα, δεν ήθελα να ντρέπομαι για τίποτα. Ανέκαθεν θεωρούσα τον εαυτό μου ευθύ άνθρωπο και δυνατό χαρακτήρα». Με αυτά τα λόγια η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου, εξηγεί γιατί αποφάσισε να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον ίδιο της τον πατέρα.

«Είχα την ανάγκη να μιλήσω γι’ αυτό, έτσι ώστε να δώσω το έναυσμα σε κάθε παιδί που ίσως έχει υποστεί κακοποίηση στο παρελθόν ή τη βιώνει τώρα να βρει τη δύναμη να μιλήσει. Πρέπει να δείξουμε στα παιδιά τον δρόμο, να τα πείσουμε ότι πρέπει να μιλήσουν, να μη φοβηθούν την ντροπή, να μη φοβηθούν τον φόβο τον ίδιο. «Παιδί μου, μίλα!» αυτό θέλω να πω σε κάθε κακοποιημένο παιδί ξεχωριστά, να πείσω κάθε πλάσμα που υφίσταται βία ή υποφέρει με οποιονδήποτε τρόπο να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει», τονίζει, σε συνέντευξή της στο protothema.gr με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Μην τα παρατάς!».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο