Πέρασε η παραχώρηση των γηπέδων από Δημοτικό Συμβούλιο – Τονίστηκαν τα προβλήματα

Από Δημοτικό Συμβούλιο πέρασε ομόφωνα η παραχώρηση χρήσης των γηπέδων για την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Επρόκειται για απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να μπορούν να γίνουν ποδοσφαιρικοί αγώνες τόσο για τις ομάδες που παίζουν σε Εθνικές Κατηγορίες όσο και για τα τοπικά πρωταθλήματα του νησιού.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Αθλητισμού Σταύρος Κακολύρης εξήγησε ότι όλα τα γήπεδα της Ζακύνθου έχουν άδειες και λύνονται όσα προβλήματα έχουν προκύψει.
Ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Φώτης Κόκλας στην τοποθέτηση του για το θέμα είπε μεταξύ άλλων «Το θέμα είναι τι γήπεδα παραχωρούμε στα παιδιά μας και τι εγκαταστάσεις ώστε να είναι καλά στην υγεία τους και να μην έχουμε τραυματισμούς. Από τα πρώτα θέματα ήταν αυτό και θυμάστε τα προβλήματα που είχαν ειπωθεί και είναι άλυτα. Υπάρχει θέμα με τους συντηρητές των γηπέδων. Οι Πρόεδροι των χωριών κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Στο Κεντρικό Στάδιο που εόναι κακοσυντηρημένο στοιβάζονται πέντε ομάδες. Υπάρχει θέμα με τη γυναικεία ομάδα που παίζει στη Β’ Εθνική και η Δημοτική Αρχή την έχει πετάξει έξω από το γήπεδο και την πάει στον Αγγερικό. Έχουν γίνει καταγγελίες και έφτασε μεχρι το Υπουργείο».
Ο κ. Κόκλας είπε ότι υπάρχει πρόβλημα και με το γήπεδο του Μαχαιρδου τα αποδυτήρια και τόνισε μεταξύ άλλων ότι δεν θα πεταχτεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμό.ς
Ο Υπεύθυνος Αθλητισμού Στ. Κακολύρης του είπε ότι είναι ανενημέρωτος και είπε ότι το Δημοτικό Στάδιο είναι σε άριστη κατάσταση όπως και το γήπεδο τένις στο ίδιο σημείο. Εξιστόρησε μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν στο Γήπεδο της Λιθακιάς στα αποδυτήρια και είπε ότι σε όλα τα γήπεδα έπεσε καουτσούκ. Όσον αφορά τη Δόξα Πηγαδακίων είπε ότι κάθε Τετάρτη έχει συμφωνηθεί να πηγαίνει 17.00-18.30 στο Στάδιο αλλά δεν πηγαίνει.
Επίσης τόνισε υπογράφτηκε την Πέμπτη απόφαση για να υπάρχουν σε κάθε γήπεδο απινιδιωτές.
Ο κ. Κουτσογιάννης ζήτησε να μάθει ποια είναι τα χρήματα για τις παρεμβάσεις των γηπέδων, ενώ έγινε ερώτηση και για το κιόσκι που βρίσκεται εκτός του Δημοτικού Σταδίου, με τον Δημοτικό Σύμβουλο Π. Δρόσο να ενημερώνει ότι είναι μπουτίκ για να βοηθηθεί η ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος.
Επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαρινάκης είπε για τις ενέργειες που έγινε μαζί με τον Βουλευτή Ζακύνθου για έργο 600.000 ευρώ που αφορά το γήπεδο του Αγγερικού και ο κ. Κακολύρης είπε ότι προσπαθεί μαζί με τον Δήμαρχο το έργο να υλοποιηθεί άμεσα. Ο κ. Κάνδηλας πρόσθεσε ως Αντιδήμαρχος της περιοχής ότι ο Δήμαρχος του είχε αναθέσει για το γήπεδο του Αγγερικού και είχε μια μικρή αντιπαράθεση με τον κ. Μαρινάκη για τον αν υπήρχαν ήδη μελέτες ή όχι.
Τέλος έγινε αναφορά και για το Ρομήρι που έχει πάρει τον δρόμο του για να φτιαχτεί μετά από 20 χρόνια που έχει κλείσει και το προανήγγειλε ο κ. Κακολύρης, ενώ μετά ψηφίστηκε ομόφωνα η παραχώρηση χρήσης των γηπέδων για τη φετινή σεζόν.