Ρ. Κράτσα: «Οι αναρτήσεις του κ. Γαλιατσάτου απλώς τον γελοιοποιούν»

Ένα νέο επεισόδιο γράφεται στο σήριαλ της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας. Μία νέα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την περιφερειακή αρχή για τον Λίβα και τη μεταφορά δεμάτων στον ΧΥΤΥ της Τριανταφυλλιάς, με φόντο την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Μετά την ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» και πρώην Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου που ανέφερε ότι έχει γίνει σκανδαλώδης σύμβαση του ΦΟΔΣΑ Ι.Ν. για τη μεταφορά των δεμάτων, η Περιφερειάρχης Ι.Ν. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και πρόεδρος του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, απαντά ότι «Οι αναρτήσεις του κ. Γαλιατσάτου με κακεντρέχεια και ανευθυνότητα απέναντι στον ΦοΔΣΑ Ι.Ν. και το έργο του, απλώς τον γελοιοποιούν».

Πιο αναλυτικά, η κ. Κράτσα, αναφέρει: «Τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν πολιτική βούληση, καθαρές και αποφασιστικές πράξεις. Αυτό αποδεικνύουν η Περιφερειακή Αρχή και ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων και για αυτό έχουμε και θετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς για την διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό είναι που δεν μπορεί να “υποφέρει” ο κ. Γαλιατσάτος. Απέναντι στην απραξία των εποχών ΑΝΑΣΑ – ΣΥΡΙΖΑ απαντούμε με πολύ δουλειά και συστηματικά βήματα. Εργαζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος, για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αξιοπρέπεια του τόπου μας. Αλλά αυτά είναι “ψιλά” γράμματα για εσάς κ. Γαλιατσάτο. Όσο και να προσπαθείτε να παρεμποδίσετε το έργο και τις διαδικασίες χωρίς ούτε καν να αντιλαμβάνεστε και να απολογείστε για τα αδιέξοδα που αφήσατε και τις τεράστιες προσπάθειες που πρέπει να γίνουν γρήγορα, δεν θα τα καταφέρετε. Απλώς γελοιοποιήστε, ως συνήθως.
Έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της προκλητικότητας ο επικεφαλής της “ΑΝ.Α.Σ.Α.”, κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, καθώς επιχειρεί να καλύψει τις δικές του τραγικές επιλογές, την αδιαφορία και την αμηχανία του, που κατέληξαν στην άκρως αποτυχημένη πολιτική, που ακολούθησε κατά την διάρκεια της 5ετούς θητείας του στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Για μια ακόμα φορά επιδίδεται στο προσφιλές του σπορ της λασπολογίας, αερολογίας και κακεντρέχειας. Έχει περίτρανα αποδείξει ότι δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο πέρα από ανυπόστατες καταγγελίες και να θεωρητικολογίες.
Ενοχλείται ο πρώην Περιφερειάρχης με το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή και ο ΦΟΔΣΑ αντιμετωπίζουν με ευθύνη απέναντι στους πολίτες την υπόθεση – πληγή της διαχείρισης απορριμμάτων και αξιοποιούν κάθε νόμιμη διαδικασία για να ξεπεραστούν τα κρίσιμα αδιέξοδα και να δρομολογηθεί απρόσκοπτα η σύγχρονη διαχείριση με βάση τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, και στόχο το όφελος των κατοίκων και της ανάπτυξης».

Η ανάρτηση Γαλιατσάτου
Η ανάρτηση του κ. Γαλιατσάτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έφερε την παραπάνω αντίδραση από την Περιφερειάρχη, είχε ως εξής: «Η σκανδαλώδης σύμβαση του ΦΟΔΣΑ Ιονίων στον Λίβα αποτράπηκε με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου! Τι είχε ετοιμάσει η πρόεδρος και περιφερειάρχης με τα εξαπτέρυγα της; «Διαγωνισμό» χωρίς προκήρυξη ,με πρόσκληση σε ένα μόνο εργολάβο , για την μεταφορά 30.000 tn σε διπλανό γήπεδο , 10.000 tn στην Τριανταφυλλιά και λήψη μέτρων πυροπροστασίας. Όλα αυτά δήθεν λόγω του ΙΑΝΟΥ! 1.720.000 ευρώ ο προϋπολογισμός του έργου , 1.685.594 ευρώ η προσφορά του εργολάβου, ήτοι έκπτωση μόλις 2% που σε περίπτωση πραγματικού διαγωνισμού, έστω και περιορισμένου, θα ξεπερνούσε το 50%. Χωρίς έγκριση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου υποδοχής. Χωρίς άδεια μεταφοράς που έχει λήξει από 31.7.2021. Μυρίζουν τα απορρίμματα στον Λίβα, μα πιο πολύ μυρίζουν και βρωμίζουν τον τόπο και την κοινωνία οι καταχρηστικές πράξεις και παραλείψεις του ΦΟΔΣΑ, της προέδρου και περιφερειάρχη και των συμπραττόντων στο ΔΣ του φορέα σε βάρος του δημοσίου χρήματος. Ευτυχώς και εν προκειμένω το Ελεγκτικό Συνέδριο τους έβαλε φρένο. Προκαλούμε την πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ και περιφερειάρχη κ. Κράτσα -Τσαγκαροπούλου και την λαλίστατη περί τούτων αντιπεριφερειάρχη κ. Μοθωναίου να δώσουν στην δημοσιότητα την απόφαση 429/2021 του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Για να τους καμαρώσουν ολοι/όλες στην Ζάκυνθο και σ όλο το Ιόνιο για τις πρακτικές που ακολουθούν. ΥΓ. η ΑΝΑΣΑ και οι πολίτες της Ζακύνθου περιμένουν την απάντηση της περιβαλλοντικής υπηρεσίας της ΠΙΝ για την αυτοψία/έλεγχο που ζητήθηκε στον Λίβα».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο