Brussels Airlines – Αυξάνει τις πτήσεις για το καλοκαίρι του 2022 – Μέσα και η Ζάκυνθος

Η Brussels Airlines έχοντας ήδη ένα σημαντικά αυξημένο όγκο κρατήσεων για το Καλοκαίρι του 2022, ανακοίνωσε ένα μεγάλο πτητικό πρόγραμμα για προορισμούς διακοπών, καθώς διαβλέπει την επιστροφή της ζήτησης. Στην Ελλάδα θα πετάξει σε 7 προορισμούς, με τα Χανιά να αποτελούν νέο προορισμό.

Όπως αναφέρει η εταιρία, “η αβεβαιότητα που έφερε η κρίση του κορονοϊού, η αλλαγή στην συμπεριφορά στις κρατήσεις και τα κουπόνια που έχουν πολλοί επιβάτες, ολοκληρώνουν τον κύκλο τους, όπως επίσης και η τάση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, καταδεικνύοντας την εμπιστοσύνη του κοινού στο τέλος μιας περιόδου αβεβαιότητας”.

«Εδώ και μερικές εβδομάδες βλέπουμε σαφώς μια αλλαγή στο μοτίβο κρατήσεων, στο οποίο κυριαρχούσαν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για περίπου 20 μήνες. Τις τελευταίες εβδομάδες είδαμε έναν αυξανόμενο αριθμό εισερχόμενων κρατήσεων για την ανοιξιάτικη περίοδο και ειδικά για τις επερχόμενες σχολικές διακοπές. Αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι, που δείχνει ότι επίσης οι πελάτες μας βλέπουν το φως στο τέλος του τούνελ και ότι αρχίζουν να σχεδιάζουν τις διακοπές του επόμενου έτους. Επιβεβαιώνει επίσης την εμπιστοσύνη τους στις Brussels Airlines. Μπορούν να βασιστούν στον αερομεταφορέα του Βελγίου για να φτάσουν στους αγαπημένους τους προορισμούς διακοπών», λέει ο Jan Derycke, επικεφαλής δικτύου και προγραμματισμού της αεροπορικής.

«Αυτή η αλλαγή στην τάση κρατήσεων μας επιτρέπει να προσαρμόσουμε καλύτερα την προσφορά μας στις ανάγκες του πελάτη. Δημοσιεύοντας ήδη το πρόγραμμά μας για το επόμενο Καλοκαίρι, θέλουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους και να προσφέρουμε έμπνευση σε όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη».

Για να καλύψει την υψηλή ζήτηση για ταξίδια διακοπών μετά από δύο χρόνια ταξιδιωτικών περιορισμών, η Brussels Airlines επέκτεινε την προσφορά της σε πτήσεις σε προορισμούς αναψυχής. Με επιπλέον πτήσεις στα πιο δημοφιλή δρομολόγια διακοπών στην περίοδο αιχμής, η αεροπορική εταιρεία θέλει να ανταποκριθεί στις επιθυμίες των πελατών της, από τους οποίους κάποιοι ανυπομονούν για περισσότερα από δύο χρόνια, να ταξιδέψουν ξανά.

Νέα δρομολόγια

Το Καλοκαίρι του 2022, η Brussels Airlines επαναλειτουργεί τα Χανιά και την Αττάλεια για πρώτη φορά από το 2019. Τα Χανιά θα ενταχθούν στο δίκτυο από τις 7 Μαΐου, με δύο πτήσεις την εβδομάδα. Από τις 29 Μαρτίου, η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Αττάλεια, στα νοτιοδυτικά της Τουρκίας.

Ευρώπη & Μέση Ανατολή

Ανταποκρινόμενη στη ζήτηση για ηλιόλουστους προορισμούς διακοπών, η Brussels Airlines προβλέπει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για ταξιδιώτες αναψυχής. Τα κυριότερα σημεία στο ευρωπαϊκό δίκτυο είναι τα ελληνικά νησιά, συμπεριλαμβανομένων της Κέρκυρας, των Χανίων, του Ηρακλείου, της Κω, της Ρόδου και της Ζακύνθου, καθώς και των Καναρίων Νήσων και των Βαλεαρίδων.

Επίσης οι ιταλικοί προορισμοί Φλωρεντία, Νάπολη, Μπάρι, Κατάνια ή Όλμπια παραμένουν δημοφιλείς στους Βέλγους. Άλλοι προορισμοί διακοπών με μεγάλη ζήτηση όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε, το Φάρο, το Πόρτο και η Λισαβόνα θα συνδέονται με τις Βρυξέλλες πολλές φορές την ημέρα.

Στη Μέση Ανατολή, το Τελ Αβίβ και το Ερεβάν θα είναι μέρος του δικτύου της βελγικής αεροπορικής εταιρείας με αντίστοιχα 14 και 4 πτήσεις την εβδομάδα.

Εκτός από τους προορισμούς διακοπών, η Brussels Airlines συνεχίζει επίσης να προσφέρει μια σειρά από επιχειρηματικούς και υβριδικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Αφρική & Βόρειος Ατλαντικός

Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα των πτήσεων προς Tanger και Nador στο Μαρόκο, το Καλοκαίρι του 2021, η Brussels Airlines θα προσθέσει και τους δύο προορισμούς ξανά το επόμενο Καλοκαίρι, από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στο δίκτυο μεγάλων αποστάσεων, η Brussels Airlines συνεχίζει να προσφέρει πτήσεις προς τους 15 προορισμούς της στην υποσαχάρια Αφρική. Στη Βόρεια Αμερική, η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον θα συνδεθούν με τις Βρυξέλλες.

Το δίκτυο

29 προορισμοί στην Ευρώπη:

Croatia:

Dubrovnik
Split
France:

Bordeaux
Nice
Greece:

Athens
Corfu
Chania
Heraklion
Kos
Rhodes
Zakynthos
Italy:

Bari
Catania
Florence
Napoli
Olbia
Palermo
Portugal:

Faro
Lisbon
Porto
Russia:

Moscow Sheremetyevo
St-Petersburg
Spain:

Alicante
Gran Canaria
Ibiza
Malaga
Palma de Mallorca
Tenerife
Valencia
3 προορισμοί στη Μέση Ανατολή:

Armenia:

Yerevan
Israël:

Tel Aviv
Turkey:

Antalya
18 προορισμοί στην Αφρική

Angola:

Luanda
Benin

Cotonou
Burundi:

Bujumbura
Cameroon

Douala
Yaoundé
DRC

Kinshasa
Gambia:

Banjul
Ghana:

Accra
Ivory Coast:

Abidjan
Liberia:

Monrovia
Morocco:

Marrakesh
Nador
Tanger
Rwanda:

Kigali
Senegal:

Dakar
Sierra Leone:

Freetown
Togo:

Lomé
Uganda:

Entebbe
2 προορισμοί στη Βόρεια Αμερική

USA:

New York
Washington
H BRUSSELS AIRLINES

Η Brussels Airlines είναι η εθνική αεροπορική εταιρεία του Βελγίου, που συνδέει την πρωτεύουσα της Ευρώπης με περισσότερους από 70 προορισμούς, εκ των οποίων 15 στην Αφρική. Επιπλέον, η Brussels Airlines προσφέρει 60 προορισμούς στην Ευρώπη, 2 στη Βόρεια Αμερική και το Τελ Αβίβ. Η εταιρεία απασχολεί 3.100 υπαλλήλους και εκμεταλλεύεται 38 αεροσκάφη.

Λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού, η Brussels Airlines έχει δεσμευτεί για τα αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας της υγείας στην αεροπορία παγκοσμίως, ακολουθώντας τις συστάσεις του EASA (European Air Safety Agency). Από το ξέσπασμα του κορονοϊού, η βελγική αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιεί προσαρμοσμένο πρόγραμμα πτήσεων που βασίζεται στη ζήτηση της αγοράς και λαμβάνει υπόψη τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς των διαφόρων αρχών.

Το 2019, η αεροπορική εταιρεία μετέφερε πάνω από 10 εκατομμύρια επιβάτες από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η Brussels Airlines είναι μία από τις τέσσερις αεροπορικές εταιρείες δικτύου του Ομίλου Lufthansa (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa και Swiss) και μέλος της Star Alliance. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2002 και ανήκει κατά 100% στην Deutsche Lufthansa AG.

Πηγή:money-tourism.gr
Πηγή φωτο:el.wikipedia.org