Αντίστροφη μέτρηση για τα Τοπικά Πρωταθλήματα – Μεγάλα τα προβλήματα για τα σωματεία του νησιού

Η πρόσφατη αποχώρηση του Αίολου Σαρακηνάδου από τα Τοπικά Πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ζακύνθου φανέρωσε τις μεγάλες δυσκολίες για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Όλο και περισσότερες ομάδες έχουν μεγάλες δυσκολίες για να επιβιώσουν μετά από δυο χρόνια που ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α’ και της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου.
Από εκεί και πέρα να πούμε ότι η ΕΠΣ Ζακύνθου είχε προχωρήσει σε ανακοίνωση για την κληρωση των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου που θα γίνει στο νησί μας την Κυριακή. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Κατόπιν απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου ενημερώνουμε ότι οι κληρώσεις Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου Ε.Π.Σ Ζακύνθου μετατίθενται για την Παρασκευή 08/10/2021 ενώ η έναρξη του Πρωταθλήματος για την Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία μετατίθεται για της 23-24/10/2021. Για την έναρξη του Πρωταθλήματος της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορία θα ενημερωθείτε την ημέρα της κλήρωσης».
Να πούμε ότι ήδη δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή ο Ελατιακός, το Αργάσι και ο Αλυκανάς που δεν θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, ενώ σε αυτές προστέθηκε και ο Αίολος Σαρακηνάδου που αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας τους. Είναι άγνωστο αν θα προστεθούν και άλλοι σύλλογοι σε αυτή τη δυσάρεστη λίστα και ίσως γίνει γνωστό μέχρι την Παρασκευή και την κλήρωση του πρωταθλήματος.
Το νησί μας και το Τοπικό του Ποδόσφαιρο δείχνει να έχει πληγεί αρκετά ενόψει της νέας χρονιάς, με αρκετά σωματεία να μην ξέρουν καν αν θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα και αν θα είναι εφικτό να ολοκληρωθεί κανονικά. Τα προβλήματα όσον αφορά τα γήπεδα του νησιού μας αλλά και οι οικονομικές δυσκολίες που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε αρκετούς συλλόγους να μην δώσουν το παρών.
Πρόκειται καθαρά για μια μεταβατική χρονιά για την ΕΠΣ Ζακύνθου, η οποία θα προσπαθήσει να κυλήσει ομαλά η σεζόν και να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Το νησί μας άλλωστε έχει ανάγκη το Τοπικό Πρωτάθλημα καθώς έτσι οι σύλλογοι μπορούν να δώσουν την ευκαιρία και στα νέα παιδιά να αγωνιστούν και να δείξουν την αξία τους.