Η διαγραφή του κ. Μπογδάνου | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

Δεν ήρθε ως «κεραυνός εν αιθρία» η διαγραφή του Βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν προϊόν μιας συνεχόμενης αρνητικής συμπεριφοράς του Βουλευτή. Ο κ. Μπογδάνος αρεσκόταν στις προκλητικές ενέργειες εδώ και πολύ καιρό, μάλιστα και πριν τις εκλογές, όταν δεν είχε συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, για κάποιες περίεργες δηλώσεις. Κατόπιν μπήκε στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών και εξελέγη.
Η μεγάλη ρήξη με το Πρωθυπουργικό περιβάλλον ξεκίνησε στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν αναπαρήγαγε στο Διαδίκτυο μια λίστα με ονόματα παιδιών που φοιτούν σε νηπιαγωγείο στο κέντρο της Αθήνας, στοχοποιώντας τα προσφυγόπουλα στο συγκεκριμένο σχολείο. Τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε καταδικάσει ξεκάθαρα το περιστατικό, επισημαίνοντας το λάθος του Βουλευτή και συμπληρώνοντας «ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά». Ο κ. Μπογδάνος αναγνώρισε μεν το λάθος του τότε, αλλά δεν σταμάτησε.
Στη Βουλή λοιπόν προχθές στη συζήτηση για τη συμφωνία με τη Γαλλία και θέλοντας να αντιπαρατεθεί, κυρίως στο ΚΚΕ, αλλά και στην Αριστερά γενικώς, θυμήθηκε εμφυλίους, δημοσιεύματα εκείνης της εποχής και πολλά άλλα, που δεν έχουν θέση σε μια περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει εθνικούς κινδύνους και οφείλει να κοιτάζει μπροστά και όχι πίσω. Πήρε απάντηση επιτόπου από τον Υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια, αλλά και ο Πρωθυπουργός αντέδρασε άμεσα διαγράφοντας τον από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας παρά το ότι βρισκόταν στη Σλοβενία. Έδειξε με αυτό τον τρόπο ξεκάθαρα ότι το κυβερνών κόμμα δεν ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες τοποθετήσεις, που αμαυρώνουν την εικόνα μιας φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης.
Τα παιχνίδια ορισμένων για κάποιες δεκάδες ψήφων δεν χωράνε. Αυτό ήταν και το κύριο σήμα που έστειλε το Μέγαρο Μαξίμου προς τον νεαρό βουλευτή, αλλά και προς κάθε κατεύθυνση. Ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα και μια διαφορετική προσέγγιση τέτοιων συμπεριφορών σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα.

Όπως σημείωναν γαλάζια κοινοβουλευτικά στελέχη, είναι η πολλοστή φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποπέμπει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που περνά τα όρια. Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ . Τσίπρας δεν έχει τολμήσει ποτέ. Όταν ο Παύλος Πολάκης χαρακτήριζε τη Νέα Δημοκρατία, παράταξη των δωσίλογων, ο κ. Τσίπρας κοίταζε από την άλλη πλευρά του και έκανε χαρούλες. Επίσης και η αντίδραση του κ. Παφίλη του ΚΚΕ, με στιχάκια προς τον κ. Μπογδάνο, για «Μπογδάνος ίσον ρουφιάνος», δεν τιμούν κανέναν ούτε λένε τίποτα πολιτικό απλά είναι μια ανυπόστατη ύβρις. Όμως φταίει πάντα περισσότερο, εκείνος που ξεκινάει τον καυγά και προκαλεί και επομένως δικαίως διαγράφηκε ο κ. Μπογδάνος. Όλα αυτά τα εμφιλιοπολεμικά ανήκουν στην ιστορία και δεν χρειάζονται στην πολιτική αντιπαράθεση. Θα μου πεις πολλές φορές άνθρωποι της αριστεράς τα χρησιμοποιούν και εκφράζουν διάφορες ανιστόρητες κατηγορίες προς την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή που αναφέραμε πιο πάνω του κ. Πολάκη. Όμως εδώ θα φανεί η ιδεολογική σου δύναμη, αφήνεις τους άλλους να ζουν με τους μύθους τους και εσύ κοιτάζεις μπροστά. Ο Μητσοτάκης, ο Δένδιας και η Νέα Δημοκρατία για μια ακόμη φορά έδωσαν δείγματα γραφής. Έδειξαν ποιος πραγματικά είναι με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και ποιοι μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν. Μακάρι να το τολμήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα αν παρ’ ελπίδα καμιά φορά χρειαστεί αυτό που άμεσα έπραξε ο Πρωθυπουργός. Μέχρι τώρα πάντως δεν το τόλμησαν και αδίκως ψάχνουν δικαιολογίες ή μιλούν για οτιδήποτε στο εσωτερικό του κόμματος που κυβερνάει.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο