Μουσείο Σολωμού | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

•Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2021

Το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων οργάνωσε και παρουσιάζει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την 450η επέτειο από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου με τίτλο «Το ταξίδι της Ιουδήθ συνεχίζεται».
Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί παρουσίαση της συμμετοχής του Μουσείο Σολωμού στην έκθεση που οργανώνει το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571 – 450 Χρόνια από τη μεγαλωτάτη βιτώρια των χριστιανών» (19/9/2021-31/1/2022).
Στην έκθεση παρουσιάζονται μεταξύ άλλων τρία εκθέματα που προέρχονται στην Α΄ Αίθουσα Επιφανών Ζακυνθίων.
Οι διαδικτυακοί επισκέπτες – φίλοι του Μουσείου και οι μαθητές, θα έχουν την δυνατότητα να ανακαλύψουν τα εκθέματα που συμμετέχουν στο αφιέρωμα, την πορεία τους από την Ζάκυνθο στην Αθήνα, την τοποθέτησή τους στην περιοδική έκθεση, την παρουσία τους στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τέλος πλούσιο εποπτικό υλικό για τη συνδρομή των Ζακυνθινών οικογενειών στην Ναυμαχία της Ναυπάκτου. Ο σύνδεσμος της δράσης είναι ο παρακάτω: http://zakynthos-museumsolomos.gr/lepanto2021.html.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων οργανώθηκε για την συμπλήρωση 450 χρόνων από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου (7/10/1571-7/10/2021) και εντάσσεται στα πλαίσια των πανευρωπαϊκών εορτασμών για την Ημέρα Συντήρησης 2021(10/10).

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο