ΛΑΣΥ: «Απαράδεκτη ενέργεια! Η δημοτική αρχή παραχώρησε το Πνευματικό για εκδήλωση του υπ. νεολαίας του Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.»

Πρόταση αντιφασιστικού ψηφίσματος

Πρόταση αντιφασιστικού ψηφίσματος κατέθεσε η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Σταυρούπολη, αλλά και την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου για την εκδήλωση του υπεύθυνου νεολαίας του κόμματος Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., το οποίο ιδρύθηκε το 2019 από τον Γιάννη Λαγό, (ο οποίος έχει καταδικαστεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και είναι επίτιμος πρόεδρος του κόμματος).

Το ψήφισμα της παράταξης, αναφέρει: «Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην Θεσσαλονίκη, αλλά και την απαράδεκτη ενέργεια της Δημοτικής Αρχής που εν κρυπτώ παραχώρησε το Πνευματικό Κέντρο για εκδήλωση του υπεύθυνου νεολαίας του κόμματος του εγκληματία, φασίστα-ναζιστή Λαγού, καταθέτουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση ψηφίσματος καταδίκης.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου καταδικάζει απερίφραστα τις δολοφονικές επιθέσεις της «νεολαίας Χρυσής Αυγής» και άλλων φασιστικών ομάδων ενάντια σε μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και σε φοιτητές. Ένας χώρος που θα έπρεπε να είναι εστία γνώσης, μάθησης και προόδου μετατράπηκε σε ορμητήριο της εγκληματικής δράσης ναζιστών – βαρβάρων.
Έναν χρόνο μετά την καταδίκη των εγκληματιών της ναζιστικής και γι’ αυτό εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται ότι δεν τελειώσαμε με το αυγό του φιδιού. Τα τάγματα εφόδου εθνικιστικών, ακροδεξιών, φασιστικών δυνάμεων σηκώνουν κεφάλι, τρομοκρατούν, επιτίθενται, τραυματίζουν και οποιαδήποτε ανοχή από οποιονδήποτε (κρατικούς μηχανισμούς, πολιτικούς σχηματισμούς κ.λπ.) συνεπάγεται ευθύνη που μπορεί να οδηγήσει και σε νέα θύματα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου, συμπαραστεκόμενο στους μαθητές και τον αγώνα τους για σχολεία ανοιχτά, με μέτρα προστασίας και Παιδεία χωρίς εμπόδια και φραγμούς, καλεί τους νέους, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς, τον λαό της πόλης να απομονώσουν όσους γεννούν Μιχαλολιάκους, Κασιδιάρηδες, Λαγούς, Ρουπακιάδες και λοιπούς ναζιστές – εγκληματίες. Να μη δείξουν καμιά απολύτως ανοχή στην εγκληματική ιδεολογία και δράση των ναζιστών, όποιο προκάλυμμα κι αν χρησιμοποιούν αυτοί
Καταγγέλλουμε, επίσης, την ενέργεια της παραχώρησης της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου από την Δημοτική Αρχή για την πραγματοποίηση εκδήλωσης του υπεύθυνου νεολαίας του κόμματος του καταδικασμένου φασίστα-ναζιστή Λαγού και απαιτούμε να μην παραχωρηθεί στο μέλλον κανένας χώρος, καμία διευκόλυνση από τον Δήμο σε φασίστες που χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο και μίσος!»
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, έχουν μεγάλη πολιτική ευθύνη για την διευκόλυνση που παρείχαν στα φασιστοειδή, και μάλιστα στα κρυφά, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πήρε καμιά τέτοια απόφαση.
Καλούμε, λοιπόν, κάθε λαϊκό άνθρωπο που είναι και νιώθει δημοκράτης να καταδικάσει όσους ψαρεύουν στα θολά νερά του φασισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού! Ο λαός οργανωμένος μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, να απομονώσει τους δηλωμένους νοσταλγούς της χούντας και του Χίτλερ, να τους κάνει ανεπιθύμητους παντού. Να τους στείλει στις τρύπες τους, για να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι και να μην εξακολουθούν να χύνουν το δηλητήριο τους στις λαϊκές συνειδήσεις!»

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο