Έφυγε για το αιώνιο ταξίδι ο Άκης Ζήβας

Θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Άκη Ζήβα, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, μετά από μία σκληρή μάχη που έδωσε με ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.

Ο Άκης Ζήβας για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και φαίνεται πως αυτό ήταν ένα «μικρόβιο» που του πέρασε από τον πατέρα του, πρώην Δήμαρχο του νησιού, Λάμπρο Ζήβα.

Είχε δώσει μάχες για τον τόπο και είχε βάλει το λιθαράκι του για να προχωρήσουν έργα στο νησί μας, από διάφορα πόστα.

Είχε διατελέσει δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ επίσης, είχε θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος. Στις τελευταίες εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ζάκυνθος – Ανατροπή – Αναγέννηση» με επικεφαλής τον Αντώνη Κασσιμάτη. Το 2014 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ζακυνθινή Αναγέννηση» με επικεφαλής τον Μ. Μαρίνο – Κουρή, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Μάιο. Επίσης, ήταν τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Ο Άκης Ζήβας ήταν συνταξιούχος Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και για πολλά χρόνια καπετάνιος στα πλοία της γραμμής Ζακύνθου – Κυλλήνης. Μάλιστα, είχε φέρει το πρώτο πλοίο που έκανε το γύρο της Ζακύνθου, το «Στέλλα».

Οι συμπολίτες μας θα θυμούνται έντονα τις προσπάθειες που έκανε τα τελευταία χρόνια από την ενεργό πολιτική του δράση (από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την αυτοδιοίκηση) αλλά και από τη θέση ευθύνης στο Λιμενικό Ταμείο για την έγκριση του master plan και για την τοποθέτηση της γέφυρας στον Άγιο Χαράλαμπο.

Ήταν ξάδελφος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρου Κοντονή και είχαν δώσει μαζί πολλές μάχες για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ στο νησί.

Ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Έφυγε ένας άνθρωπος που ήταν πάντα χαμογελαστός, χαμηλών τόνων, ιδιαίτερα αγαπητός, με αγάπη για τον τόπο του, για τον οποίο δεν έπαψε ποτέ να προσπαθεί.

Η οικογένεια της ΗΜΕΡΑΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

2018. Στα εγκαίνια για την τοποθέτηση της στρατιωτικής γέφυρας τύπου «BAILEY» στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπη.
2019. Ξενοδοχείο Palatino. Από την παρουσίαση του συνδυασμού «Ζάκυνθος- Ανατροπή – Αναγέννηση» με επικεφαλής τον Αντ. Κασσιμάτη
2002. Από την παρουσίαση του master plan με τον πρ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Βαρβαρίγο
Πάντα παρών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Πάντα παρών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Στη γέφυρα του πλοίου…
Σε συνέντευξη στην Αντιπεριφέρεια για τα Στροφάδια με τον Σταύρο Κοντονή και τον Αντώνη Κασσιμάτη.
Με τον πρώην Λιμενάρχη Ζακύνθου, Ν. Κοκκάλα σε συνέντευξη στο ΙΟΝΙΑΝ.