Απογραφή του πληθυσμού των Ρομά και στη Ζάκυνθο

enimerosi

•Το Παράρτημα για τους Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζακύνθου, μέσω του στελέχους του, ειδικού Διαμεσολαβητή Ρομά, θα συνδράμει στο σημαντικό έργο

Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ της Γενική Γραμματείας, της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και εκπροσώπων της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» και της Ένωσης Ελλήνων Διαμεσολαβητών Ρομά και Συνεργατών.
Στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων Ρομά ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών 2021, που πρόκειται να διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή από 23 Οκτωβρίου 2021 έως 23 Νοεμβρίου 2021. Για πρώτη φορά λαμβάνεται πρόνοια ώστε να διενεργηθεί απογραφή των περιοχών που μένουν Ρομά (καταυλισμών) στο πλαίσιο της απογραφής συλλογικών καταλυμάτων ή ειδικών χώρων, με δημογραφικά στοιχεία ανά άτομο και νοικοκυριό καθώς και στοιχεία συνθηκών διαβίωσης. Συζητήθηκαν εκτενώς οι αναγκαίες ενέργειες και συνέργειες για την καλύτερη ενημέρωση των Ρομά σε όλη την επικράτεια καθώς και η δυνατότητα υποστήριξης της απογραφής με ειδικούς απογραφείς και μεταφραστές – διερμηνείς.
Στο πλαίσιο αυτό, το Παράρτημα για τους Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ζακύνθου, μέσω του στελέχους του, ειδικού Διαμεσολαβητή Ρομά, θα συνδράμει στο σημαντικό έργο της Απογραφής σε επίπεδο Ζακύνθου σε συνεργασία με την τοπική υπηρεσία της Στατιστικής Υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι ήδη στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ζακύνθου και ειδικά στο Παράρτημά του, για τους Ρομά, έχει γίνει ήδη μια διεξοδική καταγραφή του μόνιμου στη Ζάκυνθο, πληθυσμού των Ρομά, προκειμένου να εξειδικευτούν δράσεις υποστηρικτικές σε πολλά επίπεδα από το Κέντρο Κοινότητας και τις Δημοτικές κοινωνικές Υπηρεσίες Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο