Περιφέρεια I.N.: «Με επιτυχία διεξήχθη το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ι.Ν. στην Κεφαλονιά»

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟ

«Αποδεικνύει ο κ. Γαλιατσάτος ότι δεν ενδιαφέρεται για τα πραγματικά γεγονότα και δεδομένα του Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ιονίων Νήσων, που διεξήχθη στην Κεφαλονιά και απλώς ως συνήθως προσπαθεί εναγωνίως να δημιουργεί εντυπώσεις και μάλιστα, χωρίς να σέβεται την κοινή γνώμη, αφού παραπληροφορεί και παράλληλα προσβάλει την Περιφερειακή Αρχή», αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων στην απάντησή της η περιφερειακή αρχή στην επερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» και πρώην Περιφερειάρχης Ι.Ν. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στην επερώτηση, ο κ. Γαλιατσάτος είχε τονίσει, μεταξύ άλλων ότι: «Η περιφερειακή σας διαχείριση, αφού διέκοψε την συνέχεια του θεσμού μη πραγματοποιώντας την δράση το 2020, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να εμφανίσει ως ανύπαρκτα τα τέσσερα προηγούμενα τουρνουά (βλέπε σχετικά τα πρακτικά της συζήτησης τον περυσινό Σεπτέμβρη σε σχετική επερώτηση της ΑΝΑΣΑ), φέτος «ανέκρουσε πρύμναν» και προχώρησε στην διοργάνωση του 5ου Πανιόνιου τουρνουά (αλήθεια τα προηγούμενα τέσσερα πότε έλαβαν χώρα;). Δυστυχώς η φετινή διοργάνωση σκιάστηκε από σοβαρό περιστατικό βίας που, όπως γράφτηκε, έλαβε χώρα στο περιθώριο των αγώνων. Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ελλείψεις οργανωτικού χαρακτήρα ορισμένων ομάδων, ελλείψεις που ενδεχομένως επέτρεψαν τα βίαια αυτά περιστατικά. (…) Επερωτάται η κ. περιφερειάρχης: Επαληθεύει τα δημοσιεύματα για τα περιστατικά σκληρής βίας;
Για ποιο λόγο δεν υπήρξε μέχρι σήμερα υπεύθυνη ενημέρωση εκ μέρους της ΠΙΝ; Ισχύουν τα γραφόμενα για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας για τους αθλητές; Πώς σκέφτεται εν τέλει η περιφερειακή αρχή να περιφρουρήσει και να θωρακίσει την αξιοπιστία του Πανιόνιου τουρνουά ποδοσφαίρου;»

Η περιφερειακή αρχή απαντά: «Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν συνέβη κανένα περιστατικό βίας κατά τη διάρκεια των αγώνων του 5ου Πανιόνιου Τουρνουά Ποδοσφαίρου, όπως επικαλείται ο κ. Γαλιατσάτος, ούτε και στις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το περιστατικό βίας, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, συνέβη σε άσχετο με τη διοργάνωση του Τουρνουά τόπο και χρόνο, μετά την ολοκλήρωση του δείπνου που παρέθεσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις αποστολές των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.) από τα Ιόνια Νησιά, που συμμετείχαν στο Τουρνουά. Η υπόθεση έχει, ήδη, πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Το τουρνουά διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και σημαντική παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, για πρώτη φορά, καθώς δεν συνέβη το ίδιο τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος τους αγώνες παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 φίλοι του αθλητισμού. (…) Το Τουρνουά έχει πλέον υιοθετηθεί από την Περιφερειακή Αρχή και έχει ενταχθεί στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Την περσινή χρονιά είναι προφανές ότι δεν κατέστη δυνατό να διοργανωθεί λόγω των περιορισμών που επεβλήθησαν εξαιτίας της πανδημίας του Covid19, ενώ για την επόμενη χρονιά έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Κέρκυρα».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο