Τροχαία – «Βοηθήστε μας! Θα θρηνήσουμε ζωές», λένε οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων και του Παντοκράτορα

Το τροχαίο ατύχημα στους Αμπελόκηπους, κοντά στο σούπερ μάρκετ «Lidl», που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο ήταν η αφορμή για το νέο ξέσπασμα των κατοίκων και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του Παντοκράτορα και των Αμπελοκήπων, οι οποίοι ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις από τις τοπικές αρχές, καθώς το οδικό δίκτυο είναι πολύ επικίνδυνο

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελοκήπων, Σωτήρης Σούρμπης δήλωσε: «Αν δεν φτιαχτούν τα φανάρια που ξεκινήσαμε τότε, με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λ. Νιοτόπουλο που δεν είναι πλέον στη ζωή, δεν θα αλλάξει τίποτα. Είναι ανοιχτός ο δρόμος και τρέχουν οι οδηγοί. Είναι μεγάλο το χωριό μας και έχει πολύ κόσμο και δεν καταλαβαίνει ο κάθε οδηγός… Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να τρέχουν. Δεν μπορούν να το σταματήσουν. Στο μαγαζί μου κάνουν παράνομα προσπεράσεις. Αυτό γίνεται κάθε λεπτό. Δεν υπάρχει διπλή λωρίδα για αυτούς. Αν δεν μπουν σηματοδότες, δεν θα ησυχάσουμε! Στο Ρόϊδο, έχουμε κάθε μέρα περιστατικά. Θα παρακαλούσα την αστυνομία να πάει από την εκκλησία μια βόλτα. Δεν έχουμε παράπονο από την αστυνομία, αλλά να περνάει και από εκεί πιο συχνά. Έχουμε βρει τον μπελά μας. Ήρθαν κάποιοι τοπογράφοι πριν αρκετές μέρες και έκαναν μετρήσεις. Πήραν τις αποστάσεις και μέτρησαν την κίνηση. Γιατί καθυστέρησαν δεν το έχω καταλάβει».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Τοπικής Κοινότητας Παντοκράτορα, Διονύση Σούρμπη. «Είχαμε μιλήσει με τον κ. Στασινόπουλο. Να το μάθει και η κ. Μοθωναίου. Έχουμε πει πολλές φορές ότι στο σημείο που είναι το παλιό Δημαρχείο και στο σημείο που είναι η διασταύρωση Σαρακίνα, Λιθακιά, Λαγανά υπάρχει πρόβλημα και έχουν γίνει θανατηφόρα τροχαία. Από το ένα αυτί μπαίνει και το άλλο βγαίνει. Είχα πει στον κ. Στασινόπουλο να γίνει κόμβος και τότε που είχε έρθει η κ. Κράτσα (ήταν και ένας μηχανικός) είπε πως μπορεί να γίνει». Όσον αφορά τα προβληματικά σημεία, ο κ. Σούρμπης είπε: «Τα επικίνδυνα σημεία είναι: η στροφή για το Lidl, στη διασταύρωση για αεροδρόμιο, κοντά στην καφετέρια στο Μαύρο Πρόβατο, κοντά στην ΕΡΑ και στην Αγριλιά. Είναι σημεία που έχουν επισημανθεί και δεν γίνεται τίποτα. Μου είπαν ότι έχει γίνει μελέτη, αλλά έχουμε μείνει εκεί».

Ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας σημείωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Τ.Σ., θα ληφθεί απόφαση για να σταλεί στην Περιφέρεια έγγραφο, το οποίο θα αναφέρει τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή και τα επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο. Κλείνοντας, πρόσθεσε ότι σοβαρό πρόβλημα έχει διαπιστωθεί στη διασταύρωση στο παλιό Δημαρχείο Λαγανά. «Να δείτε τι γίνεται από τις 8 το πρωί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Διπλοπαρκάρουν! Πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα;;; Δεν το καταλαβαίνω».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο