Εγκρίθηκε η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων σε ΕΠΑΛ και Εσπερινό

Εγκρίθηκαν με αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας κυρίας Ν. Κεραμέως και της Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, τόσο η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων στο Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Ζακύνθου, όσο και η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων Ομάδων μαθημάτων Προσανατολισμού στο εσπερινό Γυμνάσιο Ζακύνθου, για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ο Βουλευτής σε προηγούμενες συναντήσεις τις οποίες είχε με την Υπουργό και με την Υφυπουργό είχε θέσει το ζήτημα της αναγκαιότητας λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων στα Επαγγελματικά, καθώς και στα Γενικά Λύκεια του νομού μας, ιδίως λόγω των ειδικών συνθηκών της νησιωτικότητας. Μάλιστα, είχε λάβει τη δέσμευση ότι το ζήτημα αυτό θα εξεταζόταν με την δέουσα προσοχή από το Υπουργείο Παιδείας, πράγμα το οποίο και έγινε, όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

Ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης δήλωσε: «Το Υπουργείο Παιδείας προχωράει υπεύθυνα και στρατηγικά σε αποφάσεις ουσίας με στόχο πάντα την επιβεβλημένη και σε όλα τα επίπεδα εναρμόνιση της εκπαίδευσης με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα να διαπιστώνω πως τόσο η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως όσο και η Υφυπουργός Ζ. Μακρή στηρίζουν με τόσο ουσιαστικό τρόπο τον τόπο μου και γι’ αυτό ήθελα να τις ευχαριστήσω από καρδιάς. Δεν θα σταματήσω, βεβαίως, να θέτω προς το Υπουργείο Παιδείας την ανάγκη λειτουργίας ακόμη περισσότερων ολιγομελών τμημάτων, τα οποία θεωρώ πως είναι απαραίτητα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης στο νησί μας».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο