ΖΟΜΖ | Πέντε καταγγελίες μέσα σε δύο μήνες στο νησί μας για κακοποίηση ζώων

daynight.gr

Πέντε καταγγελίες μέσα σε δύο μήνες για κακοποίηση ζώων έχουν γίνει στο νησί μας σύμφωνα με τον Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζώων, που συνεχώς μέσα από τις δράσεις του προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες μας.

Σχετικά με το τελευταίο περιστατικό που καταγράφηκε και το οποίο καταγγέλθηκε από τουρίστες, ο ΖΟΜΖ σημειώνει: «Άλλη μια υπόθεση κακοποίησης για την οποία έγινε καταγγελία επώνυμη με στοιχεία, άλλη μία σε σύνολο 5 παρόμοιων καταγγελιών από τουρίστες, μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες που ως φαίνεται γνωρίζουν τη Νομοθεσία μας, καλύτερα από εμάς και τολμούν να κάνουν αυτό, που εμείς από το ‘’φόβο’’ του γείτονα ή που να ‘’μπλέξουμε τώρα ‘’, δεν το τολμούμε… Αφήνουν τις διακοπές τους, που τις έχουν πληρώσει (με τα λεφτά τους ζούμε και εμείς!) Για να τρέχουν να μαζέψουν αποδεικτικά στοιχεία, να συνεχίζουν επίμονα να ζητάνε από τις αρχές ενημέρωση και αποτέλεσμα! Και τέλος να φεύγουν με μαυρισμένη τη ψυχή τους από αυτό το πανέμορφο Νησί… Πώς να εξηγήσεις ότι περίπου το 80% των ζώων συντροφιάς, ζουν κατά αυτό τον τρόπο και το χειρότερο, πώς να εξηγήσεις ότι αυτό είναι αποδεκτό από την πλειοψηφία της κοινωνίας μας … Πώς να εξηγήσεις για τα εκατοντάδες νεογέννητα γατάκια που τα βλέπουν παντού άρρωστα, πεινασμένα να περιφέρονται σε δρόμους, ξενοδοχεία, ταβέρνες, μαγαζιά. Πώς να εξηγήσεις ότι η ζωή τους δε μετράει…»
Όσον αφορά το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή για τα ζώα συντροφιάς, ο ΖΟΜΖ σημειώνει ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι πλέον οι ποινές για την εγκατάλειψη αλλά και την ενεργητική κακοποίηση είναι πιο αυστηρές. «Πριν λίγες ημέρες ένα νέος Νόμος ψηφίστηκε με αρκετές αντιδράσεις από πολλούς θιγόμενους. Η δική μας δράση θα επικεντρωθεί στα θετικά που κομίζει ο Νόμος για τα ζώα συντροφιάς, αλλά και στην αυστηροποίηση των ποινών (κακούργημα η εγκατάλειψη νεογέννητων, κακούργημα η ενεργητική κακοποίηση). Αφορά όλα τα ζώα και τα λεγόμενα ‘’παραγωγικά’’, όπως είναι τα ιπποειδή. Όταν συνηθίζεις το τέρας, οι ομοιότητες είναι κάτι παραπάνω από ορατές και για εμάς που ζούμε εδώ, έχει έρθει ώρα να ενώσουμε δυνάμεις και να διεκδικήσουμε σθεναρά: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!»

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο