Στον κεντρικό σταθμό του ΚΤΕΛ Αχαΐας το ΚΤΕΛ Ζακύνθου | Δ. Κακολύρης: «Εισπράττουμε θετικά σχόλια»

•Σταθμάρχης ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας: «Είναι εξαιρετική η συνεργασία μας»

Εδώ και περίπου δέκα μέρες το ΚΤΕΛ Ζακύνθου στην Πάτρα έχει μεταφερθεί από στα κεντρικά ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας. Πρόκειται για μια αλλαγή που περίμεναν χρόνια οι επιβάτες που έφταναν από το νησί μας στην αχαϊκή πρωτεύουσα, καθώς διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις τους. Ήδη από τις πρώτες ημέρες η διαφορά φάνηκε…

Για το θέμα ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Νομού Ζακύνθου, Διονύσης Κακολύρης, σημείωσε ότι η συνεργασία είναι εξαιρετική, ενώ τα όποια προβλήματα προκύπτουν, λύνονται άμεσα. «Αυτές τις πρώτες μέρες είναι θετικό το κλίμα. Η συνεργασία είναι καλή. Κάποια ζητήματα που παρουσιάζονται, τα λύνουμε άμεσα. Το νησί της Ζακύνθου έχει απαιτήσεις. Έπρεπε να βρούμε μια φόρμουλα για το επιβατικό κοινό».

Από την πλευρά του, ο σταθμάρχης του ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας, Παναγιώτης Σοφιανόπουλος σημείωσε: «Είναι εξαιρετική η συνεργασία μας. Μέχρι στιγμής δουλεύουν όλα άψογα. Υπάρχει κίνηση και νομίζω θα πορευτούν πολύ καλά τα δυο συνεργαζόμενα ΚΤΕΛ. Το ΚΤΕΛ Ζακύνθου είχε ένα πρακτορείο πιο μακριά και δεν ήταν σε πάρα πολύ καλή θέση. Σαφώς είναι καλύτερα τα πράγματα εδώ και εξυπηρετείται και το επιβατικό κοινό που είναι ο βασικός σκοπός μας». Ο κ. Σοφιανόπουλος πρόσθεσε ότι τώρα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και για τους οδηγούς και για τους επιβάτες. «Είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα για όλους και για αυτούς που δουλεύουν και για τα λεωφορεία. Είναι πολύ θετικά τα σχόλια. Είναι εύκολη η πρόσβαση. Είναι πολύ εύκολη η αγορά των εισιτηρίων και για το καράβι και για τα λεωφορεία. Οι περισσότεροι έχουν μόνο θετικά λόγια να πουν. Είναι μεγάλη διευκόλυνση. Πιστεύω ότι στην πορεία θα γίνουν πολλά πράγματα για να εξυπηρετηθεί ακόμα καλύτερα το επιβατικό κοινό».

Ο κ. Κακολύρης υπογράμμισε ότι και ο ίδιος εισπράττει μόνο θετικά σχόλια για την αλλαγή του πρακτορείου. Πρόσθεσε δε ότι τώρα ο κόσμος μπορεί να περιμένει σε έναν καλύτερο χώρο και παράλληλα δεν υπάρχει κίνδυνος στον χώρο που σταθμεύει το λεωφορείο, όπως συνέβαινε στο προηγούμενο κτήριο. «Είναι θετικά τα σχόλια που εισπράττουμε, γιατί στην ουσία εξυπηρετεί πάρα πολύ κόσμο και υπάρχει μεγαλύτερος χώρος αναμονής για τους επιβάτες. Επίσης, δεν είναι επικίνδυνο το σημείο όπου σταθμεύουν τα λεωφορεία, όπως πριν που ήταν δίπλα στον δρόμο. Εισπράττουμε το μήνυμα ότι αυτό έπρεπε να γίνει. Είμαστε στην ευχάριστη θέση, να είναι κοινά αποδεκτή η κίνηση που κάναμε».

Οι φοιτητές και τα αστικά δρομολόγια
Ο κ. Κακολύρης σημείωσε ότι αυτή την εβδομάδα θα έχει περισσότερη κίνηση στα πρακτορεία καθώς θα αναχωρήσουν αρκετοί φοιτητές, ενώ σημείωσε ότι και στα αστικά δρομολόγια υπάρχει αρκετή κίνηση. «Από εβδομάδα θα υπάρξει περισσότερη κίνηση. Είναι μειωμένη λίγο τώρα. Υπάρχουν ανοικτά τουριστικά μαγαζιά και κινείται ο κόσμος. Τα αστικά δρομολόγια είναι όπως ήταν. Δεν έχει πέσει η κίνηση και υπάρχουν δρομολόγια και προχωρούν κανονικά. Όσο έχει κόσμο, θα κρατήσουμε τα αστικά δρομολόγια. Κάθε μέρα έχουμε δρομολόγια τοπικά και εξυπηρετούμε τους ντόπιους τον χειμώνα».

Οι έλεγχοι
Οι έλεγχοι για τη μη διασπορά του ιού είναι αυστηροί στα λεωφορεία, αφού οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού ή αρνητικό rapid ή PCR test. «Ταξιδεύουμε με rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Δεν εξυπηρετεί να ελέγχουμε τον κόσμο. Γίνονται έλεγχοι στους σταθμούς και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Και στο πλοίο φυσικά και δεν υπάρχει κανένα θέμα».
Το ΚΤΕΛ σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, προσπαθεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες, αναβαθμίζοντας τον στόλο του και τηρώντας παράλληλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια των επιβατών.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο