Εξαιρετική σεζόν για την ορεινή Ζάκυνθο | Ν. Θεοδόσης: «Οι Βολίμες είναι τα «βόρεια προάστια» της Ζακύνθου»

•Χωρίς προβλήματα η προσέγγιση των σκαφών στο Ναυάγιο
•Δ. Ακτύπης: «Η χρονιά φέτος ήταν πολύ καλή για όλους τους επαγγελματίες»

Μέχρι και τα μέσα του Οκτώβρη, η ορεινή Ζάκυνθος θα έχει ικανοποιητική τουριστική κίνηση. Όπως λένε οι επιχειρηματίες της περιοχής, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία πολύ σημαντική και ραγδαία ανάπτυξη, ενώ και η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται ανέλπιστα θετικά.
«Ένα χρονικό διάστημα, τα ορεινά πήγαν πολύ καλά από κίνηση. Και τα καταλύματα δούλεψαν και μάλιστα δικαίως γιατί είναι πολυτελέστατα. Έχουν γίνει σωστές κατασκευές με προδιαγραφές. Και στην εστίαση παρέχονται υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες. Επίσης, και το τοπίο είναι φανταστικό. Άρα, παρέχει τα πάντα», δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βολιμών, Νίκος Θεοδόσης, ο οποίος ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, η ανάπτυξη στα ορεινά είναι σημαντική. «Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τις φιλότιμες προσπάθειες των επιχειρηματιών και των ντόπιων. Δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης. Το οδικό δίκτυο προς Ορθονιές, Αναφωνήτρια και Βολίμα δεν είναι καλό. Πρέπει να γίνει διαπλάτυνση, γιατί περνούν μεγάλα οχήματα. Πρέπει να γίνει σωστός σχεδιασμός και να μάθουμε τι θα κάνουν και με το Ναυάγιο. Οι Βολίμες είναι τα «βόρεια προάστια» της Ζακύνθου και ευχόμαστε να συνεχίσουν να είναι και να αναβαθμίζονται γενικότερα, πέρα από τις υποδομές (οδικό δίκτυο, ύδρευση, λιμάνι) και τις υπηρεσίες που πρέπει να υπάρχουν και να παρέχονται.

Ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση και οι ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών
Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Βόρειας Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, στην εφημερίδα μας, το γεγονός ότι πλέον υπάρχει σωστή οριοθέτηση στην παραλία του Ναυαγίου, τους έχει βοηθήσει σημαντικά στην προσέγγιση των σκαφών και φέτος ήταν μία χρονιά που παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο.
Πιο αναλυτικά, είπε: «Η χρονιά φέτος ήταν πολύ καλή για όλους τους επαγγελματίες. Η Ζάκυνθος είναι ένα ευλογημένο νησί. Οι ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών είναι ικανοποιημένοι από την κίνηση και όλοι οι επιχειρηματίες πήγαν πολύ καλά. Κανένας δεν περίμενε ότι θα έχει τόσο κόσμο. Αυξημένη είναι η κίνηση και τώρα, στα τέλη Σεπτέμβρη».
Ο κ. Ακτύπης πρόσθεσε ότι παρά τα προβλήματα συνωστισμού που αρχικά υπήρξαν στο Ναυάγιο, λύθηκαν άμεσα. «Όσον αφορά στην παραλία, δεν μπορώ να πω ότι ήταν όλα τέλεια, αλλά γενικά το σύστημα δούλεψε καλά. Υπήρχε άμεση αποκατάσταση στις σημαδούρες που ξέφευγαν από τον οριοθετημένο χώρο. Πήγαμε καλά και δεν είχαμε προβλήματα. Το ευτυχές γεγονός είναι ότι δεν υπήρξαν ατυχήματα στην παραλία του Ναυαγίου με τόσο κόσμο. Δεν μπορεί να είναι όλα τέλεια, αλλά σε μεγάλο ποσοστό ήταν όλα καλά».
Πρόσθεσε επίσης, ότι παραλία βρισκόταν υπάλληλος του Δήμου που πρόσεχε τον χώρο και φρόντιζε ο κόσμος να μην περιφέρεται εκτός της οριοθετημένης ζώνης. «Ήταν εκεί άνθρωπος που πρόσεχε τις σημαδούρες, έλεγχε την παραλία και δεν άφηνε τον κόσμο να πηγαίνει κοντά στα βράχια. Έτσι, δεν ανέβαινε ο κόσμος πάνω στο πλοίο και στο κατάρτι. Θεωρώ ότι σε αυτό το κομμάτι ο Δήμος τα πήγε καλά».
Τέλος, για τις αφίξεις της φετινής χρονιάς, σημείωσε ότι ήταν σημαντική η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας από τους Πολωνούς και τους Ρουμάνους, αλλά και από τουρίστες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. «Η χρονιά συνεχίζεται και πάει πολύ καλά. Το νησί έχει «γυρίσει» σε άλλες αγορές. Γέμισε από Πολωνούς, Ρουμάνους και από άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Δεν είναι μόνο οι Άγγλοι. Και οι πελάτες από τα άλλα κράτη είναι πολύ καλοί και αφήνουν τα χρήματα τους στον τόπο».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο