«ΠΛΑΤΥΦΟΡΟΣ» | Εκδήλωση – προβολή της ταινίας «EL OLIVO- Η Ελιά»

press.ert.gr

• Προβολή drive in στο ΕΠΣ Γήπεδο Γαϊτανίου
• Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν σε δύο εθελοντικές ομάδες

Ο «Πλατύφορος», Εταιρεία Μελέτης, Έρευνας, Προαγωγής Πολιτισμού σας καλεί το Σάββατο 25/9/21 στην εκδήλωση/προβολή της ταινίας «EL OLIVO- Η Ελιά» με την προσέγγιση drive in που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του προγράμματος ΒΙΟΜΝΗΜΕΣ του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

Η ταινία έχει διάρκεια 100′, το σενάριο είναι του Πωλ Λάβερτι (ο μόνιμος και πολυβραβευμένος, πολιτικοποιημένος σεναριογράφος του Κεν Λόουτς), η σκηνοθεσία της Ιθιάρ Μπογιαίν. Η ταινία έχει αποσπάσει Βραβείο Goya, καλύτερης νέας ηθοποιού της Άννα Καστίγιο και συμμετείχε και ως υποψήφια Ισπανική ταινία στα Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας

Η ταινία πραγματεύεται την δυναμική σχέση και αλληλεπίδραση των υπεραιωνόβιων ελιών ως σημεία αναφοράς του πολιτισμού, της ιστορίας καθώς και της καθημερινότητας των ιδιοκτητών των πολύτιμων αυτών δένδρων.

«Μια υπεραιωνόβια ελιά που πουλήθηκε, μία οικογένεια, ένας παππούς και η εγγονή του είναι οι πρωταγωνιστές. Η ελιά όμως παραμένει ζωντανή στις μνήμες όλων και μέσα από την αγάπη και τη συναισθηματική παρακίνηση της Άλμα (εγγονή) να ανακαλύψει που έχει πουληθεί και βρίσκεται η ακριβοπουλημένη υπεραιωνόβια ελιά της οικογένειας και με κίνητρο να την επιστρέψει στον παππού της, αναδεικνύεται μια διαφορετική προοπτική αφού η ελιά πλέον αποτελεί εικαστική παρέμβαση και λογότυπο μια πολυεθνικής. Θα καταφέρει η Άλμα τελικά το στόχο της;»

Μέσα από την ταινία επιβεβαιώνεται ότι τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα σε όλο τον κόσμο σηματοδοτούν τη συνέχεια του πολιτισμού και της ιστορίας κάθε τόπου, ενώ ταυτόχρονα συνδέονται με τις τοπικές κοινωνίες και τους ανθρώπους τους.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν σε δύο εθελοντικές ομάδες της Ζακύνθου που δραστηριοποιούνται στην πρόληψη και στην πυροπροστασία, για την αγορά εξοπλισμού και ειδικότερα στην Ομάδα Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης Ζακύνθου και τον Εθελοντικό Σύλλογο Προστασίας Χλωρίδας και Πανίδας Κερίου «ο Πεύκος».

Οι ενεργοί πολίτες σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό, την πρόληψη και την πυροπροστασία μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και αισιοδοξίας για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας, της Ζακύνθου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ως προβολή drive in στο ΕΠΣ Γήπεδο
Γαϊτανίου, δίπλα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, στις 20.30 και με ώρα προσέλευσης 20.00.

Η είσοδος για κάθε αυτοκίνητο με δύο επιβάτες και με κέρασμα κοστίζει 20 €

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο