Μειώθηκαν στους 8 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

• Εν αναμονή της απόφασης από την Επιτροπή για όσους ζήτησαν εξαίρεση

Π. Γιακουμέλος: «Έχει μειωθεί λίγο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η δουλειά και αυτό οφείλεται στη μείωση της τουριστικής κίνησης στο νησί. Ο αριθμός των ατόμων που βγήκαν σε αναστολή είναι μικρός και δεν έχει επηρεαστεί πολύ η λειτουργία του νοσοκομείου. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να επιστρέψουν! Δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος»


Πέρασε ένα πρώτο σημαντικό διάστημα από τη στιγμή που εφαρμόστηκε η αναστολή εργασίας σε όσους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου δεν είχαν εμβολιαστεί.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο αριθμός των ανεμβολίαστων έπεσε στους οκτώ, καθώς ένας εργαζόμενους προχώρησε στην πρώτη δόση του εμβολίου και αναμένεται άμεσα να επιστρέψει για να συνεχίσει την εργασία του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
«Ήταν 9 οι ανεμβολίαστοι που έχουν βγει σε αναστολή. Ένα άτομο προχώρησε στον εμβολιασμό του και περιμένουμε να μας έρθει το ΦΕΚ για να επιστρέψει στην εργασία του. Ο νόμος προέβλεπε ότι αν κάνει Pfizer θα γυρίσει σε 35 ημέρες. Με την τροπολογία που πέρασε ο Υπουργός, όποιος κάνει πρώτη δόση, επιστρέφει κατευθείαν, αλλά περιμένουμε το ΦΕΚ» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, Πέτρος Γιακουμέλος, ο οποίος ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει επικοινωνία και με άλλους εργαζόμενους που είναι στην αναστολή, προκειμένου να εμβολιαστούν. «Είμαστε σε αναμονή. Με κάποιους που έχω επικοινωνήσει, ακόμα το σκέφτονται και πιστεύω ότι θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Δεν περισσεύει κανένας. Εν μέσω τέταρτου κύματος πανδημίας, τους χρειαζόμαστε όλους.

Αυτοί που εξαιρούνται
Υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν όσοι έχουν νοσήσει, για διάστημα έξι μηνών από τη νόσηση, καθώς και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Οι λόγοι υγείας, στη βάση ειδικής λίστας εξαιρέσεων που προσδιορίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, εγκρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, οι οποίες αποτελούνται από ιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας και πανεπιστημιακούς ιατρούς. Για τις παραπάνω κατηγορίες, ο κ. Γιακουμέλος είπε ότι ακόμα η αρμόδια επιτροπή δεν έχει αποφανθεί. «Έχει μειωθεί λίγο το τελευταίο χρονικό διάστημα η δουλειά, καθώς μειώθηκε και η τουριστική κίνηση στο νησί. Ο αριθμός των ατόμων που βγήκαν σε αναστολή είναι μικρός και έχει επηρεάσει σε έναν πολύ μικρό βαθμό το Νοσοκομείο. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να επιστρέψουν! Δεν περισσεύει κανένας συνάδελφος».

Οι ελλείψεις
Πρόσφατα, εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας, η προκήρυξη για την πλήρωση τεσσάρων επί θητεία θέσεων ειδικευμένων ιατρών του Ε.Σ.Υ. για την περαιτέρω ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, εγκρίνονται μία θέση Νεφρολογίας Επιμελητή Α’, δύο θέσεις Εσωτερικής Παθολογίας Επιμελητών Α’, καθώς και μία θέση Νευρολογίας Διευθυντή. Για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ο κ. Γιακουμέλος, είπε: «Το θέμα είναι να πληρωθούν αυτές οι θέσεις και να βρεθούν ενδιαφερόμενοι. Επειδή διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό του Νοσοκομείου».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο