Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

protothema.gr

Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός κέρδισε απολύτως τις εντυπώσεις με τις εξαγγελίες του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, αλλά και με τις απαντήσεις που έδωσε στους δημοσιογράφους κατά την κυριακάτικη συνέντευξη τύπου που εθιμικά πλέον ακολουθεί. Η «ατάκα του» δε, σε ερώτηση δημοσιογράφου για πρόωρες εκλογές έγραψε ιστορία. «Δεν γνωρίζω ειλικρινώς καμία γαλοπούλα, που να βιάζεται να έλθουν τα Χριστούγεννα»!!! Η επική αυτή απάντηση δόθηκε σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει την πρεμούρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές & τη «φασαρία», που ετοιμάζει ίσως, με φόντο την εγκατάσταση κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά, της αστυνομίας στα πανεπιστήμια.

Νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την χθεσινή του ομιλία στην ΔΕΘ και την συνέντευξη Τύπου στην Ρέμβη έδειξε βαθύτατη γνώση των προβλημάτων της οικονομίας, επαγγελματισμό, αποτελεσματικότητα και υπευθυνότητα στην άσκηση των καθηκόντων του κι αυτό το περνάει, όπως αποδεικνύεται και στην αποτελεσματικότητα των υπουργών της κυβέρνησης του. Επίσης, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, σχέσεις με την Τουρκία και μεταναστευτικό, με τις απαντήσεις του κατέδειξε αποφασιστικότητα και έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Για την οικονομία: Οι άνθρωποι της αγοράς και όχι μόνον, που έχουν επιχειρήσεις στα χέρια τους καταλαβαίνουν ότι είναι ο άνθρωπος που ΞΕΡΕΙ από αγορά. Δεν είναι ο άσχετος, ο θεωρητικός, ο μπουρδολόγος. Η κεντρική σκέψη του είναι ότι προέχει η ανόρθωση της οικονομίας, η αναβάθμιση της γεωπολιτικής αξίας της χώρας και του Ελληνισμού, η εξασφάλιση της εθνικής και κοινωνικής μας συνοχής, σε μια περίοδο που δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την πανδημία, αλλά κοιτάζουμε μπροστά. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρή και έμπειρη κυβέρνηση, χωρίς πειραματισμούς και διάφορα περίεργα που προτείνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Τα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων νοικοκυριών από την ακρίβεια που χτυπάει την πόρτα διεθνώς, έδειξαν ότι υπάρχει στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση η έγνοια για όσο γίνεται μικρότερες επιβαρύνσεις. Ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο είναι σε συνεχή παρακολούθηση ώστε η επιβάρυνση να είναι, όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός, ανεπαίσθητη για την πλειοψηφία των νοικοκυριών. ΕΝΦΙΑ και φορολογία επιχειρήσεων, εργοδοτικές εισφορές και πολλές άλλες παρεμβάσεις εξαγγέλθηκαν. Ειδική μέριμνα για τους νέους με πρώτο στόχο τη μείωση της ανεργίας κυρίως των νέων και επιδότηση της εργασίας τους και των πρώτων επιχειρηματικών βημάτων τους. Ακόμη και η μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας, είναι μια πολύ σωστή απόφαση προς όφελος κυρίως των νέων ανθρώπων. Όλα αυτά φυσικά θα κριθούν στην πράξη, στην εφαρμογή τους και κυρίως από τις ανάγκες της οικονομίας και τη ζωή. Όμως και εδώ, ο πρωθυπουργός άφησε περιθώριο περαιτέρω παρεμβάσεων αν χρειαστεί.

Η αντιπολίτευση, όπως αναμενόταν, μίλησε για ψέματα και προεκλογικές υποσχέσεις. Για τα περί εκλογών πήρε «πληρωμένη» απάντηση με τη γαλοπούλα. Περί «θα» τι μπορεί να πει κανείς σε αυτούς που από το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν εφάρμοσαν τελικά ούτε μια γραμμή… Το λαϊκό ρητό σε όλο του το μεγαλείο. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» που λέει ο λαός. Όμως το ζητούμενο είναι να κοιτάζουμε μπροστά με σύγχρονο βλέμμα και ο Μητσοτάκης αυτή τη ματιά την έχει. Αυτή νομίζω ότι είναι η ορθή και εθνικά ωφέλιμη προσέγγιση των πραγμάτων στη σημερινή συγκυρία. Καλό λοιπόν είναι, πάνω σε τέτοιες βάσεις να επεξεργάζονται προτάσεις και τα υπόλοιπα κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. Με μια από τα ίδια, με κακιούλες, ψέματα και οικογενειακές προσβολές, δεν λέμε τίποτα και δεν προσφέρουμε στο τόπο. Θα τους ακούνε δε όλο και λιγότεροι.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο