Δυναμική συμμετοχή στην 85η ΔΕΘ από Επιμελητήριο και Περιφέρεια Ι.Ν.

1. Η Περιφερειάρχης Ι.Ν. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον Βουλευτή Ζακύνθου, Διονύση Ακτύπη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργο Διδασκάλου
2. Η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Δώρα Ταμαρέση, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας και πρόεδρο του ΕΟΑΕΝ, Σωτήρη Σκιαδαρέση

•Σημαντική προβολή των νησιών
•Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Φ. Κόττης, σχολιάζει τα εξαγγελθέντα μέτρα

«Η καρδιά του Ιονίου χτυπά στην Θεσσαλονίκη», είναι το μήνυμα που στέλνει η περιφερειακή αρχή για τη συμμετοχή της ΠΙΝ, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο το περίπτερο της ΠΙΝ αποτέλεσε πόλο έλξης και επισκεψιμότητας, ενώ πλήθος υπουργών και κυβερνητικών στελεχών το επισκέφθηκαν από την πρώτη κιόλας ημέρα. Η προβολή των Ιονίων Νήσων είναι σημαντική, ενώ συνεχείς ήταν οι συνεντεύξεις της Περιφερειάρχη σε ειδησεογραφικά site, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.


Με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου μίλησε στην «ΗΜΕΡΑ» για τη συμμετοχή της ΠΙΝ στην ΔΕΘ. «Η Περιφέρεια μας για πρώτη φορά ήταν στη ΔΕΘ με το δικό της περίπτερο. Βασικός στόχος μας ήταν να παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα του Ιονίου, το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτιστικό πλούτο και την τουριστική του δύναμη. Θέλαμε να αναδείξουμε πτυχές που δεν είναι γνωστές. Είχαμε την ευκαιρία να προβάλουμε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τη δική του αναπτυξιακή πορεία και τα επιτεύγματα του στο ερευνητικό πεδίο. Τα Ιόνια πέτυχαν τον στόχο τους. Παρουσιάζουμε μια σύγχρονη περιοχή, με σύγχρονη οικονομία και προοπτικές ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, τις εξαγωγές, την τουριστική επενδυτικότητα και την έντονη επιχειρηματικότητα». Η Περιφερειάρχης είπε για τις επαφές που είχε με υπουργούς που πέρασαν από το περίπτερο της ΠΙΝ. «Πέρασαν πολλοί υπουργοί από το περίπτερο μας και αναπτύξαμε τις δυνατότητες που έχει το Ιόνιο. Η επικοινωνία με την Αθήνα δεν είναι εύκολη κυρίως τον χειμώνα αλλά και η επικοινωνία μεταξύ των νησιών. Δώσαμε έμφαση σε αυτό. Είπαμε για τα υδατοδρόμια και επίσης για το αίτημα του Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας να μελετήσει τις συνθήκες βιωσιμότητας μιας γραμμής ακτοπλοϊκής με επιβάτες και αυτοκίνητα από την Κέρκυρα μέχρι τη Ζάκυνθο». Επίσης, η κ. Κράτσα είπε ότι συζητήθηκε ένα σχέδιο ανάπτυξης των λιμανιών της Περιφέρειας Ι.Ν. επισημαίνοντας ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού.

Με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη

Το Επιμελητήριο
Το Επιμελητήριο ενημέρωσε εγκαίρως τα μέλη του για τη συμμετοχή της ΠΙΝ στη ΔΕΘ, καθώς αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων στο εγχώριο και διεθνές καταναλωτικό κοινό.

Η Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δώρα Ταμαρέση, η οποία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη δήλωσε: «Τα Επιμελητήρια για άλλη μια φορά στήριξαν αυτόν τον θεσμό. Την Κυριακή είχαμε τα εγκαίνια του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, παρουσία υπουργών, βουλευτών και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και υπάρχει επισκεψιμότητα. Εξαγγέλθηκαν μέτρα από τον Πρωθυπουργό για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Έρχεται δύσκολος χειμώνας, Θα στηριχθούν οι επιχειρήσεις». Η κ. Ταμαρέση ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις για την προβολή τους μέσω του περιπτέρου του Επιμελητηρίου και δήλωσε ότι προέκυψαν σημαντικά οφέλη. «Σε τοπικό επίπεδο να ευχαριστήσουμε τους επιχειρηματίες που εμπιστεύθηκαν τα προϊόντα τους στο Επιμελητήριο. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε να τα ταξιδέψουμε όσο μπορούμε καλύτερα. Είναι θετικά τα συμπεράσματα για τις επιχειρήσεις. Ανταλλάξαμε απόψεις και με τα άλλα Επιμελητήρια».

Τα εξαγγελθέντα μέτρα
Όσον αφορά, τα εξαγγελθέντα μέτρα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Φώτης Κόττης, σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικές οι ανακοινώσεις, κυρίως σε επίπεδο σχεδιασμού και μεσοπρόθεσμα για την επανεκκίνηση και την προώθηση της οικονομίας, με σημαντικά μέτρα την μείωση φόρου και ΦΠΑ στην παραγωγή και σε προϊόντα. Το κυρίαρχο είναι η οριζόντια μείωση φόρου 15% για συγχώνευση επιχειρήσεων. Είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό μέτρο και απαραίτητο για τα επόμενα χρόνια. Όπως και για την εργασία και την απασχόληση των νέων. Οι νέοι πρέπει να εισέλθουν στον χώρο της εργασίας για να δώσουν την ενέργεια τους και τις γνώσεις τους, γιατί είναι πιο εξειδικευμένοι στην τεχνολογία. Ικανοποιημένοι είμαστε από τα μέτρα, αλλά θέλουμε να δούμε το θέμα της ρευστότητας. Να προχωρήσει η αξιοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας για την χρηματοδότηση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και τέλος για το πολύ μεγάλο θέμα των σωρευμένων υποχρεώσεων, σημασία έχει η ρύθμιση και η περικοπή τους».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο