Το μήνυμα της Επτανησιακής Πρωτοβουλίας για το άνοιγμα των σχολείων – «Η νέα χρονιά ξεκινά με συγκρατημένη αισιοδοξία»

Για το ξεκίνημα των σχολείων εξέδωσε ανακοίνωση η Επτανησιακή Πρωτοβουλία που τόνισε ότι η χρονιά φέτος πρέπει να κυλήσει ομαλά και χωρίς σοβαρά προβλήματα. Στάθηκε στο ότι κανείς δεν θέλει την τηλεκπαίδευση να επιστρέψει και δεν είναι προς όφελος των μαθητών.
Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς γίνεται εκ των πραγμάτων με συγκρατημένη αισιοδοξία για την ομαλή και απρόσκοπτη έκβαση της.
Η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως με άλλα δεδομένα. Η εμβολιαστική διαδικασία αποτελεί σαφώς όπλο στη φαρέτρα της επιστημονικής κοινότητας, όμως δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες επομένως και δεδομένου ότι η σχολική πραγματικότητα επηρεάστηκε σημαντικά την περασμένη χρονιά, ευχή όλων είναι το πρώτο κουδούνι που χτυπά σήμερα, να εξακολουθήσει να σημαίνει το κάλεσμα στην τάξη για ολόκληρο το σχολικό έτος.
Να μην βιώσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την αποστασιοποίηση από τη διάδραση του σχολικού περιβάλλοντος.
Ευελπιστούμε σε μια χρονιά χωρίς ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς κινδύνους από τις φθορές των γηρασμένων σχολικών υποδομών, με διάθεση για μάθηση, ανακάλυψη και δημιουργία.
Κάθε χρονιά ξεκινά με προσμονή αλλά και προσδοκία για όσα μπορεί να προσφέρει η εκπαίδευση στην διάπλαση των παιδιών μας.
Με οδηγό το όραμα και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια για την οικοδόμηση του εκπαιδευτικού συστήματος του νεοσύστατου κράτους, ας πορευτούμε με σύνεση και δύναμη στην σχολική χρονιά που ξεκινά.
Η δίψα για μάθηση να μην στερέψει ποτέ, γιατί αυτή είναι η μόνη οδός προς την ευημερία και την προκοπή.
Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους».

Aκολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο