Τι θα κάνουμε με τους ανεμβολίαστους; | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

liberal.gr

Φαίνεται ότι ο στόχος που είχε τεθεί για εμβολιασμένους σε τέτοιο ποσοστό έως το φθινόπωρο, ώστε να κτίσουμε το τείχος ανοσίας εν όψει χειμώνα δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί.
Πρώτον, οι αντιστάσεις μας στην κοινωνία κατά των εμβολίων δεν φαίνεται να κάμπτονται στο βαθμό που θα θέλαμε. Έπειτα οι μεταλλάξεις, κυρίως η Δέλτα, άλλαξαν προς τα επάνω τα ποσοστά για το τείχος που απαιτούνται. Μιλούσαμε το χειμώνα για γύρω στο 70%, ενώ τώρα οι επιστήμονες μιλάνε για 80% και πάνω. Αυτά είναι ποσοστά ανέφικτα, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής.

Έχουν μπει και οι έφηβοι στο «παιχνίδι», ηλικίας 12- 18, όμως και εδώ τα ποσοστά είναι κοντά στο 20% μέχρι στιγμής. Ίσως η δυνατότητα που δίδεται στους ιδιώτες παιδιάτρους να πραγματοποιούν στα ιατρεία τους εμβολιασμούς να βελτιώσει τα ποσοστά και να σπάσει φοβίες και δισταγμούς, κυρίως των γονέων.


Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο το κίνημα των αρνητών των εμβολίων, στη χώρα μας παραδόξως και για διάφορους λόγους, είμαστε κοντά στα μεγαλύτερα ποσοστά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Φοβίες, εμμονές, παράδοξες αντιλήψεις, σθεναρή άρνηση από κομμάτι της Εκκλησίας, περίεργοι τύποι που νομίζουν ότι χτίζουν πολιτικές καριέρες εξαπατώντας ανθρώπους, έχουν «πετύχει» αυτό το αρνητικό ποσοστό, που ταλαιπωρεί τους υπόλοιπους εμβολιασμένους, την πλειοψηφία, με κινδύνους και με πίεση στο σύστημα υγείας. Βλέπουν μπροστά στα μάτια τους τους κινδύνους όταν νοσήσει κάποιος ανεμβολίαστος, βλέπουν να καταλήγουν άνθρωποι ανεμβολίαστοι στις εντατικές, στην διασωλήνωση, ακόμη και στον θάνατο, όμως η εμμονή εμμονή.

Είδαμε αυτές τις μέρες το πόσο κολλημένοι είναι ορισμένοι στις αντιλήψεις τους, όταν ανακοινώθηκε ότι ο ιατρός και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης εμβολιάστηκε. Άρχισαν να τον βρίζουν από το διαδίκτυο. Αντί να πάρουν το μήνυμα από έναν άνθρωπο, που είχε αντιρρήσεις αλλά τελικά αποφάσισε να εμβολιαστεί, το είδαν ως προδοσία. Τρέλα πράγματα!!!

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ιδεολογίες, αλλά με την υγεία μας. Όμως έχουν τόσο πορωθεί που ορισμένους δεν τους αλλάζεις με τίποτα, αντίθετα εισπράττεις την πολεμική τους αν τολμήσεις να πεις τη γνώμη σου. Η Κυβέρνηση και ειδικά ο Πρωθυπουργός έχουν προσπαθήσει με κάθε καλό ή κακό τρόπο να τους πείσουν, όμως, όπως είπαμε, είναι χαμένος χρόνος πλέον. Το μόνο που μένει είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Ο κορωνοϊός, μα σε λίγους μήνες, μα σε ένα χρόνο, θα είναι όπως όλες οι ασθένειες. Θα υπάρχουν τα εμβόλια, τα φάρμακα, οι θεραπείες και οι νοσηλείες. Θα υπάρχουν και θάνατοι. Ο καθένας πλέον θα έχει και την προσωπική του ευθύνη.
Τώρα, ας επιβληθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, μόνο για τις κατηγορίες εκείνες που οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρέπει να είναι λόγω της φύσεως της εργασίας τους προστατευμένοι με τα εμβόλια. Όσοι από αυτούς δεν το κάνουν ας πηγαίνουν σε αναστολή μέχρι νεωτέρας ή αλλαγής μυαλών. Ας υποστούν τις συνέπειες αυτό το χειμώνα, με την μη δυνατότητα εισόδου σε κλειστούς χώρους, οι ανεμβολίαστοι. Μέχρι εκεί όμως, φτάνει με τα παρακάλια και τα χαϊδέματα. Άλλωστε, όπως φάνηκε, δεν πιάνουν αυτά στους φανατικούς αρνητές. Εδώ κάποιοι έφτασαν να εκλιπαρούν ή να εξαγοράζουν ψεύτικα πιστοποιητικά είτε νόσησης είτε εμβολιασμών, με συνέπειες εργασιακές, βαριών προστίμων, αλλά και ποινικές. Οι υπόλοιποι που έχουν ενδοιασμούς ας σκεφτούν κάποια στιγμή λογικά. Τίποτε άλλο πλέον.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο