Πρώτος και καλύτερος ο ΝΟΖΑΚ Πρωτέας – Στην κορυφή στο Περιφερειακό Κολυμβητικό Πρωτάθλημα Συλλόγων

«Σαρωτικός» και εντυπωσιακός ήταν ο Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου Πρωτέας στο Παμπεριφερειακό Κολυμβητικό Πρωτάθλημα των συλλόγων που προετοιμάζονται στη θάλασσα, όπου διεξήχθη στη Χαλκίδα. Τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις γυναίκες το σωματείο από το νησί μας έφτασε στην κορυφή έχοντας στο σύνολο του 333 βαθμούς. Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία για τον ΝΟΖΑΚ Πρωτέα, ο οποίος μάλιστα έφτασε και σε υψηλό αριθμό μεταλλίων όπως ήταν αναμενόμενο καθώς κατέκτησε 24 χρυσά, 13 ασημένια και 4 χάλκινα.
Ο προπονητής του Συλλόγου Διονύσης Μαρίνος που πηγαίνει παντού με τους αθλητές του, αναφέρθηκε στη διοργάνωση και έδωσε συγχαρητήρια για αυτό που πέτυχε το σωματείο.
«Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που δίνουμε το «παρών» σε αυτούς τους αγώνες. Ήταν πάντα μία σπουδαία γιορτή για εμάς και φέτος ειδικά η διοργάνωση ήταν άρτια. Ήταν πολύ σημαντική η συμμετοχή στο πρωτάθλημα και των παιδιών από τις προαγωνιστικές κατηγορίες, κάτι που αποτελεί κίνητρο γι’ αυτά για να συνεχίσουν την κολύμβηση. Αν και είχαμε λίγες συμμετοχές καταφέραμε να έχουν μία εξαιρετική παρουσία. Συγχαρητήρια στην ΚΟΕ για την διοργάνωση, αλλά και τις αλλαγές που έκανε στο φετινό πρωτάθλημα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά και τους συλλόγους που συμμετείχαν στην διοργάνωση γιατί η μαζικότητα δίνει ζωντάνια στους αγώνες».

Το συνεχές αίτημα του Συλλόγου για δημιουργία Κολυμβητηρίου


Ο ΝΟΖΑΚ Πρωτέας όλα αυτά τα χρόνια προετοιμάζεται με τον καλύτερο τρόπο στην πισίνα του γυμναστηρίου «Αθλοκίνηση» που έχει βάλει πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για να δουλέψουν όσο καλύτερα μπορούν οι αθλητές.
Όμως ο σύλλογος δεν σταματάει να τονίζει ότι θέλει υποδομές και συγκεκριμένα Κολυμβητήριο, το οποίο θα μπορέσει να καλύψει όλες τις απαιτήσεις του σωματείου. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι αθλητικοί παράγοντες της κολύμβησης έχουν ζητήσει μια τέτοια εγκατάσταση ωστόσο τα αιτήματα τους έχουν πέσει στο κενό.
Παρόλα αυτά οι αθλητές υπερβάλλουν κάθε χρόνο εαυτό για να μπορέσουν να αγωνίζονται σε μεγάλες διοργανώσεις και να καταφέρουν να κάνουν υπερήφανη τη Ζάκυνθο, όπως έκανε ο ΝΟΖΑΚ Πρωτέας, ο οποίος διαθέτει πολλούς και ταλαντούχους κολυμβητές οι οποίοι μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω τα επόμενα χρόνια.