Δείτε LIVE στις 21:00 | «Ύμνος εις την Ελευθερία» από το φωνητικό σύνολο «ΜΕῙΖΟΝ Ensemble»

Δείτε LIVE στις 21:00

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Νικόλαος – Μάντζαρος – Διονύσιος Σολωμός

•Η μεγάλη εκδήλωση του καλοκαιριού στον Λόφο του Στράνη με δωρεάν είσοδο για το κοινό
•Ζωντανή μετάδοση – θέαση στην πλατεία Σολωμού από το live streaming του ΙΟΝΙΑΝ TV

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου διοργανώνει απόψε στις 21:00 μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, στο Λόφο του Στράνη, κατά την οποία το ανδρικό φωνητικό σύνολο «ΜΕΙΖΟΝ Ensemble» θα ερμηνεύσει σε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ, την «πολυφωνική» μελοποίηση του Ύμνου εις την Ελευθερία, του Διονυσίου Σολωμού.


Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και την πιανιστική συνοδεία, ο ταλαντούχος Ζακυνθινός, Στάθης Σούλης. Η «πολυφωνική» μελοποίηση του Ύμνου από τον Νικόλαο Μάντζαρο, που θα ερμηνεύσει το «ΜΕΙΖΟΝ Ensemble», μελετήθηκε και αποκαταστάθηκε επιστημονικά από τον Δόκτορα Μουσικολογίας, Κωνσταντίνο Ζερβόπουλο.

Στο φωνητικό σύνολο «ΜΕῙΖΟΝ Ensemble» συμμετέχει ο διακεκριμένος Ζακυνθινός βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης.

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον Λόφο του Στράνη και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του live streaming του ΙΟΝΙΑΝ TV στην πλατεία Σολωμού, σε γιγαντοοθόνη. Επίσης, θα μεταδοθεί διαδικτυακά στο κανάλι του ΙΟΝΙΑΝ TV στο youtube, και στις σελίδες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του ΙΟΝΙΑΝ TV και της εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ» στο Facebook. Το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει τη συναυλία είτε από τον χώρο στον οποίο θα πραγματοποιηθεί, στον Λόφο του Στράνη, με δωρεάν είσοδο, όπου θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τη διασπορά του ιού (χρήση μάσκας, θερμομέτρηση, τήρηση αποστάσεων) είτε από την πλατεία Σολωμού.
Επίσης, είναι σημαντικό για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση από τον Λόφο του Στράνη, να βρίσκονται στο χώρο τουλάχιστον από τις 20:30.

ΜΕΙΖΟΝ ΕΝSEMBLE

Γιάννης Χριστόπουλος, Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Μιχάλης Πλατανιάς, Γιάννης Καλύβας, Παναγιώτης Πρίφτης, Σταύρος Ζουλιάτης, Γιώργος Νάκης, Νίκος Κατσιγιάννης, Πάνος Παντούλιας, Διονύσης Σούρμπης, Αναστάσιος Λαζάρου, Ιωάννης Κοντέλλης, Χρήστος Λάζος, Θεόδωρος Αϊβαλιώτης, Αλέξανδρος Λούτας, Χρήστος Χριστοδούλου, Σπύρος Σώκος, Βασίλης Δημακόπουλος
Αφήγηση: Ραφίκα Σαουίς
Πιάνο: Στάθης Σούλης
Διεύθυνση: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Επιμελητής Συνόλου: Κώστας Μάτσικας
Αποκατάσταση χειρόγραφου και έκδοση μουσικού κειμένου: Κώστας Ζερβόπουλος

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο