Ελλάδα – Θα συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες από τις ΗΠΑ μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου

astakos-news.gr

Δεν έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση αφαίρεσε τις ΗΠΑ από τον “ασφαλή κατάλογο” χωρών για τα μη απαραίτητα ταξίδια, και, ήδη, μερικά από τα 27 κράτη-μέλη ευθυγραμμίστηκαν με την Ένωση, αυξάνοντας τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους Αμερικανούς επισκέπτες.

Η σύσταση, βεβαίως, της Ε.Ε. δεν είναι δεσμευτική, οπότε εναπόκειται σε κάθε χώρα του μπλοκ αν θα επιβάλλει πρόσθετους περιορισμούς, γεγονός που φέρνει τους ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ αντιμέτωπους με ένα ακατάστατο συνονθύλευμα διαφορετικών κανόνων και κανονισμών, σε ολόκληρη την ήπειρο.


Από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες από τις Η.Π.Α. έως το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αγορά, που δημιουργεί προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας.

ksd
Οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες του τουρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και βεβαίως οι απόδημοι Έλληνες, έδειξαν και δείχνουν την αγάπη τους για την Ελλάδα και την εμπιστοσύνη τους στο ελληνικό τουριστικό προϊόν».

Το Forbes, με στοιχεία που έχει αντλήσει από τις πρεσβείες και τα αρμόδια υπουργεία για τα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα εισόδου κάθε χώρας, παρουσιάζει τις ευρωπαϊκές χώρες που ούτε λίγο – ούτε πολύ “γυρίζουν την πλάτη” στους Αμερικανούς ταξιδιώτες.

Βεβαίως, μια σειρά από χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, δεν έχουν αλλάξει τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς εισόδου για τους Αμερικανούς επισκέπτες.

Πηγή: money-tourism