Τι να λέμε;

Αισθανόμαστε χαζοί, αγράμματοι και αστοιχείωτοι. Προσπαθούμε να πλάσουμε τη ζωή μας σε κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο και δεν μπορούμε. Αναζητούμε πειστικές απαντήσεις και δυστυχώς δεν τις βρίσκουμε πουθενά.
Συντηρητικοί μέχρι το μεδούλι, προσηλωμένοι όλοι στο ατομικό συμφέρον και τη βολή μας, μένουμε κολλημένοι στους νόμους. Οχι στη νομιμότητα αλλά στο κενό γράμμα του νόμου.
Όχι τίποτε αλλά ο πολίτης στενάζει καθημερινά να βρει να εξυπηρετηθεί και δεν μπορεί.
Το είπαμε ξανά, όλα είναι απλά θέμα “ξεχειλώματος” και ωχαδελφισμού ορισμένων, που καθημερινά προσβάλλουν με τις συμπεριφορές τους, και ήρθε η ώρα να τελειώσει. Παρακολουθούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση τη ζωή του τόπου μας και μας κάνει εντύπωση το επίπεδο μαζοχισμού που μας διακρίνει.
Αποτέλεσμα;;; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, και οι απορίες μας μένουν δίχως απάντηση.
Από πότε ο χώρος μπρος και πίσω από τις δημόσιες υπηρεσίες χρησιμοποιείται για τη στάθμευση των προσωπικών οχημάτων αιρετών και προσωπικού; Με την άδεια τίνος; Τι θα γινόταν εάν ο ίδιος χώρος χρησιμοποιείτο από κάποιο πολίτη; Είναι ή δεν είναι αυθαιρεσία αυτή η πρωτοβουλία;
Τουλάχιστον ας του είχαν εξασφαλίσει τη δυνατότητα και ας πάρκαραν και μέσα στα γραφεία τους!
Παράλληλα, αυτό το μπάχαλο που επικρατεί στη Ζάκυνθο με την παράνοια, την αναρχία και την παρανομία στον τρόπο κίνησης αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, ήθελα να ‘ξερα, αν, υπάρχει σε άλλα μέρη της Ελλάδας.
Είτε έχει κόκκινο το φανάρι, είτε έχει πράσινο, είναι το ίδιο. Δεν υπολογίζει κανείς -για να είμαστε δίκαιοι υπάρχουν και εξαιρέσεις- τίποτα και κανέναν στο όνομα της δήθεν ταχύτατης εξυπηρέτησης.\
Κυκλοφορείς εντός και εκτός πόλης, έχεις προτεραιότητα και κοντεύουν να περάσουν… από πάνω σου.
Βγαίνεις σε STOP και κοιτάζεις από την πλευρά που επιτρέπεται, δε βλέπεις κανέναν και πάνω που ξεκινάς έρχεται ο άλλος, από το μονόδρομο, να σε σκοτώσει.
Μια κατάσταση ala carte, δεν παίρνεις λογαριασμό, δεν δίνεις λογαριασμός και έτσι παραβάτες και Όργανα είναι όλοι τους ευχαριστημένοι.
Δεν έφτανε, βεβαια, το κυκλοφοριακό χάος που έχουμε στους δρόμους, έχουμε και τις μαγκιές κάποιων οδηγών που νομίζουν ότι είναι στον καναπέ τους και παίζουν GTA.
Κάτι οδηγικές επιδείξεις απόλυτα άκαιρες και επικίνδυνες, ιδιαίτερα στο δρόμο του αεροδρομίου, δείχνουν ότι ο Έλληνας μυαλό δεν βάζει, όσων ετών κι αν φτάσει.
Η επιλογή πάντως των συγκεκριμένων σημείων όπου διασταυρώνονται σχεδόν πέντε δρόμοι, οι πεζοί δεν έχουν τρόπο να το διασχίσουν και δίπλα βρίσκεται ποτάμι, δείχνει ότι και στην οδήγηση, η ελληνική παιδεία και καλλιέργεια νοσούν. Και πως δεν υπάρχει ελπίδα.

Ε.Σ.


Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο