ΕΚΤΑΚΤΟ. Επαναξιολόγηση της Ζακύνθου και άρση μέτρων μετά από παρέμβαση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.


H παράταση των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ζάκυνθου, και τα οποία θα ίσχυαν μέχρι την Τετάρτη 18 Αυγούστου, ξεσήκωσε θύελα αντιδράσεων καθώς θεωρήθηκαν άδικα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κατόπιν επικοινωνίας της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κρατσα Τσαγκαροπουλου με κυβερνητικούς παράγοντες και την ισχυρή επιχειρηματολογία βάση των στοιχείων που επικαλέστηκε έγινε επανεξέταση των στοιχείων και η Ζάκυνθος βγαίνει από το κόκκινο.
Η παρέμβαση της Περιφερειάρχη είχε να κάνει με το αίτημα επανεξέτασης των επιδημιολογικών στοιχείων και την ορθή αξιολόγησή τους.
Ετσι αύριο αναμένεται εκ νέου ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία, σύμφωνα με την οποία η Ζάκυνθος επανέρχεται στο καθεστώς πριν απο το το mini lock down, δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 ενώ θα επιτρέπεται η μουσική.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Το επιμελητήριο Ζακύνθου, εξέδωσε Δελτίο Τύπου, για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απογευμα χαρακτηρίζοντάς τα αδικαιολογητα,τα οποία οδηγούν στην καταστροφή τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα στο νησί μας, ως Επιμελητήριο Ζακύνθου, αν και είχαμε σοβαρές ενστάσεις, δεν εκδώσαμε καμία ανακοίνωση, σεβόμενοι τις διαδικασίες και τις αποφάσεις των ειδικών, δίνοντας παράλληλα χρόνο στους αρμόδιους να επανεξετάσουν και να σκεφτούν την απόφασή τους.
Ωστόσο μετά τη νέα ακατανόητη και αδικαιολόγητη παράταση των μέτρων, το Επιμελητήριο Ζακύνθου εκφράζει ανοιχτά την οργή και την αγανάκτησή του απέναντι στην επιλεκτική απόφαση της κυβέρνησης, να οδηγήσει στην καταστροφή, και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, εν μέσω 15Αύγουστου, τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους, τους παραγωγούς και γενικότερα τους κατοίκους του νησιού.
Χωρίς καμία ενημέρωση και σε αντίθεση με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ίδιου του ΕΟΔΥ, που δείχνουν την Ζάκυνθο να είναι πολύ χαμηλότερα από άλλα νησιά που «βράζουν» από κρούσματα, αλλά παραμένουν ανοιχτά, οι της κυβέρνησης δίνουν την χαριστική βολή και βάζουν την ταφόπλακα στην ήδη βαριά πληγωμένη τοπική οικονομία.
Καταγγέλλουμε το διαπιστωμένο κενό ελέγχων στις πύλες εισόδου της Ζακύνθου, που είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων, απαιτούμε την δημοσιοποίηση των στοιχείων που οδήγησαν, συγκριτικά με άλλες περιοχές, στην παράταση των μέτρων και καλούμε όλους τους τοπικούς άρχοντες και φορείς να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα.
Η Ζάκυνθος και οι Ζακυνθινοί δεν αντέχουν πλέον κανένα άλλο χτύπημα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΣΤ. ΚΟΤΤΗΣ