Νέα κόντρα Κράτσα – Γαλιατσάτου | Σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν

•Ρ. Κράτσα: Η λειτουργία του Γραφείου Περιφερειάρχη πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις και ανάγκες. Ο κ. Γαλιατσάτος δεν μπορεί, αποδεδειγμένα πλέον να προσφέρει απολύτως τίποτε στις τοπικές κοινωνίες. Το χειρότερο είναι ότι προσπαθεί να κάνει παντού κακό.
•Θ. Γαλιατσάτος: «Το τερμάτισε» η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου. Μετά τις προσλήψεις «μαϊμού», τώρα και απασχόληση δημόσιου υπαλλήλου σε «κατ’ οίκον» εργασία

Στο «κόκκινο» η κόντρα Κράτσα – Γαλιατσάτου, με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε η «ΑΝΑΣΑ» στο πλαίσιο συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 24/7 για την απασχόληση υπαλλήλου της Περιφέρειας, με την παράταξη να καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος απασχολείται «στο προσωπικό της πολιτικό γραφείο (της κ. Κράτσα) στην Αθήνα».
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η «ΑΝΑΣΑ» για το θέμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Επί ενάμισι περίπου χρόνο η περιφερειάρχης απασχολεί υπάλληλο, την οποία απέσπασε από το υπουργείο ψηφιακής Ανασυγκρότησης για να εργασθεί στο γραφείο περιφερειάρχη στις Αλυκές Ποταμού στην Κέρκυρα, στο προσωπικό πολιτικό της γραφείο στο κέντρο της Αθήνας! Δηλαδή η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στελεχώνει το προσωπικό της γραφείο με υπάλληλο που πληρώνεται από τον κρατικό κορβανά. Πρόκειται για σκάνδαλο με χαρακτηριστικά διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, ηθικής απαξίας, θεσμικής εκτροπής και σοβαρής διοικητικής παράβασης με πειθαρχικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες των συντελεστών του. Αυτό που μας εξέπληξε είναι η ωμή παραδοχή από την περιφερειάρχη της διάπραξης αυτής της παρατυπίας-παρανομίας εκ μέρους της και η προσπάθεια της να μας πείσει ότι αποτελεί δικαίωμα της. «Έχει δικαίωμα η περιφερειάρχης να οργανώνει όπως νομίζει το γραφείο της» δήλωσε. Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε μοναδικό και είναι απολύτως συμβατό με τον τρόπο που έχει επιλέξει η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου να διοικεί την περιφέρεια Ιονίων Νήσων και να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα.
Η ΑΝΑΣΑ καλεί την περιφερειάρχη να τερματίσει άμεσα το καθεστώς ανομίας και κατάχρησης που συντηρεί απασχολώντας αποσπασμένο υπάλληλο στην ΠΙΝ στο προσωπικό της πολιτικό γραφείο στην Αθήνα. Ταυτόχρονα η ΑΝΑΣΑ καλεί κάθε ελεγκτικό μηχανισμό, εντός και εκτός της ΠΙΝ, να πράξει το καθήκον του για την επιβολή της νομιμότητας, τον σεβασμό στους θεσμούς και τα εργατικά δικαιώματα, την προστασία του δημοσίου χρήματος».


Η απάντηση της Περιφερειάρχη

Άμεση ήταν η απάντηση της περιφερειακής αρχής. Η ανακοίνωση που εξέδωσε έχει ως εξής: «Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έχει την ευθύνη λειτουργίας του γραφείου της και της σωστής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού που το στελεχώνει (υπάλληλοι της Περιφέρειας, αποσπασμένοι υπάλληλοι δημόσιων φορέων, μετακλητοί υπάλληλοι, συνεργάτες) με στόχο το καλύτερο, το δυνατότερο αποτέλεσμα του έργου της για όλα τα νησιά και τους πολίτες τους. Στο πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου, η Περιφερειάρχης λαμβάνει υπόψη την ανάγκη ενίσχυσης της επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ της έδρας και των άλλων νησιών όπως και μεταξύ των ιδίων των νησιών καθώς και την ανάγκη αντιμετώπισης της απόστασής τους από τα κέντρα αποφάσεων σε μια εποχή πολυπλοκότητας του καθημερινού έργου, ραγδαίων εξελίξεων, κρίσιμων στρατηγικών αποφάσεων και χρηματοδοτήσεων για το μέλλον της χώρας αλλά και της Περιφερειάς μας. Για τους λόγους αυτούς, οι συνεργάτες του γραφείου της Περιφερειάρχη αξιοποιούν κατά περίπτωση την δυνατότητα μετακίνησής τους για συγκεκριμένη εργασία ή οποιαδήποτε άλλη ανάγκη εντός και εκτός Περιφέρειας για την υποστήριξη του έργου της Περιφερειάρχη μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, των στόχων της Περιφερειακής Αρχής και των αποφάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις των εργαζομένων που εκτελούν τα καθήκοντά τους εξ΄αποστάσεως με τηλεργασία λόγω προστασίας από τον covid-19 και των υπαλλήλων της Περιφέρειας γιατί όλοι εκτελούν παράλληλα καθήκοντα στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Για την πλήρη διαφάνεια και ενημέρωση των πολιτών η Περιφερειάρχης θα αναρτήσει άμεσα στον ιστότοπο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, το οργανόγραμμα του Γραφείου της με τα καθήκοντα των στελεχών.
Όσο για τα κακεντρεχή και περιφερόμενα σχόλια του κ. Γαλιατσάτου, αναφορικά με συνεργάτη της Περιφερειάρχη (αποσπασμένη υπάλληλο από δημόσιο φορέα), αποδεικνύεται πόσο παρωχημένη και κακόβουλη είναι η αντίληψή του για την πολιτική αλλά και για την αντιπολίτευση, αφού η μόνη του επιδίωξη είναι να πλήξει την Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή Αρχή, αδιαφορώντας παντελώς για τα πραγματικά δεδομένα και για το συμφέρον των πολιτών. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή εξελίσσεται σε πάγια πολιτική του θέση. Δεν ξεχνούν οι πολίτες ότι προσπάθησε να ακυρώσει το σχέδιο δημιουργίας των υδατοδρομίων γιατί απλά δεν θέλει να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο για την ανάπτυξη και την συνοχή των νησιών, για το οποίο ο ίδιος επί πέντε χρόνια αδρανούσε. Δυστυχώς για αυτόν και ευτυχώς για τα Ιόνια Νησιά το δίκτυο υδατοδρομίων προχωρεί. Στην συνέχεια προσπαθεί μετά μανίας να πλήξει το κύρος και την λειτουργία του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων γιατί δεν αντέχει την επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων μετά την δική του τραγική αποτυχία και τα αδιέξοδα που δημιούργησε. Χρειάζεται πραγματικά πολύ μεγάλο θράσος για να χτυπάει τον ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων. Ο κ. Γαλιατσάτος δεν μπορεί, αποδεδειγμένα πλέον να προσφέρει απολύτως τίποτε στις τοπικές κοινωνίες. Το χειρότερο είναι ότι προσπαθεί να κάνει παντού κακό».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο