«Έχουμε ανάγκη στο νησί ένα Δημοτικό Κολυμβητήριο» – Έκκληση συλλόγων και αθλητών για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων

Το τόνισε πολύ πρόσφατα ο Φιλόξενος Α.Σ. ΑμεΑ Ζακύνθου στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, ενώ πολλές φορές το έχουν αναφέρει και αθλητές κολύμβησης στο νησί μας. Η ανάγκη δημιουργίας ενός Δημοτικού Κλειστού Κολυμβητηρίου είναι κάτι που έχει ζητηθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να υλοποιηθεί ένα τέτοιο μεγάλο έργο που θα «έλυνε τα χέρια» των σωματείων που έχουν αθλητές κολύμβησης.
Εδώ και πολλά χρόνια φωνάζουν οι ίδιοι οι σύλλογοι ότι υπάρχουν και αθλητές και διακρίσεις αλλά απουσιάζουν και οι υποδομές. Κατά καιρούς έχουμε ακούσει τις ίδιες τις αρχές να σημειώνουν ότι θα γίνει προσπάθεια να φτιαχτεί ένα Κολυμβητήριο αλλά πάντα κάπου όλα κολλάνε.
Πολύ πρόσφατα έγινε αναφορά για ένα πλήρες αθλητικό κέντρο στην περιοχή του Φιολιτίου, όπου μέσα στα γήπεδα που θα φτιάχνονταν θα υπήρχε και ένα κολυμβητήριο αλλά μετά βγήκε από τη συζήτηση.
Αυτή τη στιγμή το θέμα είναι ουσιαστικά στον «αέρα» και οι σύλλογοι παλεύουν με τα δικά τους έξοδα για να καταφέρουν να παρέχουν όσα χρειάζονται οι αθλητές.
Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια της Ζακυνθινής Ένωσης Υγρού Στίβου, η οποία έχει φτιάξει τη δική της πισίνα και εξυπηρετεί τους αθλητές της. Και το έκανε με δικά της έξοδα και με μεγάλο αγώνα.
Και ο Γεράσιμος Λιγνός που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο της Ιαπωνίας αναφέρθηκε για τις υποδομές που χρειάζεται να έχει η Ζάκυνθος και Κεφαλονιά για να εξυπηρετήσει τους κολυμβητές που πραγματικά δίνουν τον δικό τους αγώνα.
Από την πλευρά τους οι σύλλογοι τονίζουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια να ζητάνε τη δημιουργία ενός Δημοτικού Κολυμβητηρίου που την έχει τόσο μεγάλη ανάγκη το νησί μας και να μπορέσουν να δώσουν την ευκαιρία σε πολλούς αθλητές να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στον υγρό στίβο και να φέρουν επιτυχίες για το νησί μας.
Όπως μάλιστα τονίζουν τα ίδια τα σωματεία, θα συνεχίσουν τη μεγάλη τους προσπάθεια για να βελτιωθούν οι υποδομές στη Ζάκυνθο και να υπάρξει μια διέξοδος για τους ίδιους τους αθλητές.