Στη Διεθνή Συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου η Ρ. Μαρίνου – Με εξαιρετική εμφάνιση κατέκτησε την 4η θέση

Υπερήφανη έκανε τη Ζάκυνθο και τη χώρα μας η Ρωξάνη Μαρίνου που συμμετείχε στη Διεθνή συνάντηση στίβου Ελλάδας – Κύπρου. Σε αυτή τη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο η νεαρή αθλήτρια της ΑΓΕΖ αγωνίστηκε στο ακόντιο όπου κατέλαβε την τέταρτη θέση με βολή στα 40 μέτρα και 22 εκατοστά. Μάλιστα ήταν η δεύτερη όσον αφορά τις Ελληνίδες συμμετοχές και έδειξε για άλλη μια φορά το σπουδαίο της ταλέντο.
Ήδη η Ρωξάνη Μαρίνου έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου Κ18 και Κ20 ετών κατακτώντας ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.
Να πούμε ότι πριν λίγα χρόνια για την ΑΓΕΖ είχε αγωνιστεί στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου η Μάρα Μάρλη, η οποία συνεχίζει λόγω των σπουδών της, την καριέρα της στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα η Ζακυνθινή αθλήτρια το 2018 είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στα 2.000μ. στίπλ.
Από την πλευρά της και η Ρωξάνη Μαρίνου έχει αφήσει πολλές υποσχέσεις με την απόδοση της τον τελευταίο χρόνο, με τον προπονητή του τμήματος στίβου της ΑΓΕΖ Νικόλαο Ακτύπη να αναφέρει για την ταλαντούχα αθλήτρια: «Η συμμετοχή της στους διεθνείς αγώνες είναι εφαλτήριο για την ίδια να συνεχίσει και να κατακτήσει ακόμη μεγαλύτερους στόχους, αλλά και να αποτελέσει πρότυπο για τα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου αλλά και για τους νέους αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν με το στίβο».
Αξίζει πολλά συγχαρητήρια βέβαια και ο πολύπειρος προπονητής της Αντώνης Ακτύπης, ο οποίος έχει δουλέψει μαζί της από μικρή ηλικία για να καταφέρει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο και να έχει την ευκαιρία να αγωνίζεται σε σπουδαίες διοργανώσεις.
Η παρουσία της στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και τα μετάλλια που κατέκτησε είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη της για το μέλλον, ενώ στόχος σίγουρα είναι να μπορέσει να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο με σκληρή δουλειά και συνεχή προπόνηση.
Για αυτόν τον λόγο και ο σύλλογος της ΑΓΕΖ επιμένει για άλλη μια φορά στο θέμα της αποκατάστασης της ζημιάς στο γυμναστήριο της ομάδας μετά τον σεισμό του 2018, ώστε να μπορέσουν οι αθλητές του συλλόγου να προπονούνται όπως πρέπει.