Ο λαϊκισμός στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί | Γράφει ο Διονύσης Ιθακήσιος

Τέτοια πλειοδοσία λαϊκισμού δεν ξέρω ποιος θα την ζήλευε, από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της. Στο θέμα της πανδημίας και των εμβολιασμών τα έχει δώσει όλα σε λαϊκισμό. Είναι τρανό παράδειγμα η φράση που κυκλοφορεί ως θέση του ΣΥΡΙΖΑ, «προαιρετική υποχρεωτικότητα». Φτιάχνουμε καινούργια συνθήματα ανατρέποντας καθετί που ξέραμε από την ελληνική γλώσσα.

Τουτέστιν θέλουμε τους εμβολιασμούς, αλλά κλείνουμε και το μάτι στους ανεμβολίαστους, μέσω και των διαφόρων στελεχών μας που βγαίνουν φανερά κατά των εμβολίων. Λέμε ότι η κυβέρνηση δεν καταφέρνει να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, ενώ εμείς δεν μπορούμε να πείσουμε ούτε τα στελέχη μας. Ότι κάτσει και όπως κάτσει, αρκεί να κάνουμε αντιπολίτευση. Το πρωί, γιατί παίρνετε μέτρα και το απόγευμα τα μέτρα είναι ανεπαρκή. Άσε που δεν θέλουν να ακούσουν για διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους, αυτό αποτελεί ταμπού. Φυσικά και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των ανθρώπων που δουλεύουν σε χώρους φιλοξενίας ηλικιωμένων και ΑμεΑ, αλλά και των υγειονομικών, την καταψήφισαν στη Βουλή. Τώρα αν οι περισσότεροι που διαδηλώνουν κατά των εμβολίων, έχουν πολιτική χροιά «κάτω πλατείας» αυτό δεν μας ενοχλεί. Από τη στιγμή που ζήσαμε το ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ όλα είναι πιθανά να τα δούμε σε αυτή τη ζωή.


Όμως οι λαϊκίστικες κορώνες δεν έχουν τελειωμό δυστυχώς. Για τους φοιτητές που δεν πέρασαν σε κάποια σχολή λόγω του κατώτερου βαθμού εισαγωγής, είχαμε πέραν της κατάργησης του μέτρου αυτού, που φυσικά και δικαιούται να έχει άλλη άποψη και όταν ξαναγίνει κυβέρνηση να το αλλάξει, είχαμε λοιπόν και το «τάξιμο» ότι θα έχουν όλοι τους το δικαίωμα να συντάξουν μηχανογραφικό αυτό αν το επιθυμούν. Δηλαδή όταν θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά κυβέρνηση, θα μπουν στα πανεπιστήμια, χωρίς κανέναν προγραμματισμό, άλλες δέκα χιλιάδες φοιτητές περίπου, επί τόσα χρόνια από φέτος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι κυβέρνηση. Ευτυχώς που δεν είναι τριάντα χιλιάδες όπως έλεγαν, αυτοί που έμειναν έξω, αλλά κάτι πιο πάνω από εννιά χιλιάδες.

Και ερχόμαστε στο άκρον άωτο του λαϊκισμού που ειπώθηκε στην Κρήτη και αφορά τον αυτοκινητόδρομο που μετά από χίλια μύρια ξεκινάει να κατασκευάζεται. «Θα τον ολοκληρώσουμε εμείς και χωρίς διόδια», αναφώνησε ο κ. Τσίπρας. Προσπερνάμε το τι έκανε πέντε χρόνια που ήταν κυβέρνηση για να ξεκινήσει το έργο. Άλλωστε έχουμε πικρή πείρα από τον Πατρών – Πύργου και τους μουσαμάδες στο μετρό της Θεσσαλονίκης. Όμως αυτό το χωρίς διόδια; Το μόνο που επιτυγχάνει, αν το πάρει κανείς στα σοβαρά είναι, να μην γίνει ποτέ το έργο, να μην χρηματοδοτηθεί και να πάει στις καλένδες. Έπειτα αφού σε ένα τέτοιο έργο δεν θα μπουν διόδια, μάλλον θα πρέπει να καταργηθούν, για λόγους ισότητας και σε όλους τους άλλους δρόμους που από δω και δεκαετίες πληρώνουμε διόδια. Βέβαια ποιος να τον πιστέψει σε αυτά; Δεν είναι μακριά, όταν σήκωνε τις μπάρες ο ίδιος. Όταν όμως έγινε Πρωθυπουργός ούτε τα διόδια κατάργησε, αντίθετα είχαμε και αυξήσεις. Κάποιοι δε που τον άκουσαν και πέρναγαν χωρίς να πληρώσουν, έτρεχαν μετά και επί των ημερών του στα Δικαστήρια.

Τέτοιος λαϊκισμός, λοιπόν, και τέτοιες εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα μας περιμένουν στη δεύτερη φορά Αριστερά. Με τις υγείες μας.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο