Υπέρ του κλεισίματος του δρόμου του Λαγανά οι περισσότεροι επιχειρηματίες | Μία πρώτη αποτίμηση (ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

Δ. Σούρμπης: «Έχει αποδώσει καρπούς αυτό το μέτρο. Είναι η πρώτη φορά που μπορείς να περπατήσεις και να διασκεδάσεις»

Διίστανται οι απόψεις για το αν τελικά ωφέλησε το μέτρο του κλεισίματος του κεντρικού δρόμου του Λαγανά από την τελευταία διασταύρωση και κάτω. Οι περισσότεροι επιχειρηματίες της περιοχής θεωρούν ότι το μέτρο είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ άλλοι αναφέρουν είτε ότι δεν εξυπηρετεί η ώρα (22:00) που κλείνει είτε θεωρούν ότι ουσιαστικά και πάλι δεν αποφεύγεται ο συνωστισμός.


Ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαγανά, Διονύσης Σούρμπης δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από το νέο μέτρο. «Είναι τέλεια. 2-3 άτομα έχουν δυσανασχετήσει. Την βράδυ της Πέμπτης βάλανε και αλυσίδα για να μην κατέβουν τα άτομα προς την παραλία και ήταν ότι καλύτερο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Έχει αποδώσει καρπούς αυτό το μέτρο. Θα φέρω ένα παράδειγμα: Η σύζυγος μου άφησε το αμάξι της και πήγε στο φαρμακείο. Μου είπε ότι αυτό δεν το έχει ξαναζήσει άλλη φορά. Ένιωσε ασφάλεια. Μπορείς να περπατήσεις και ο κόσμος το χαίρεται αυτό, πιστεύω».
Ο κ. Σούρμπης τόνισε ότι ελάχιστοι διαφωνούν με το μέτρο, ενώ σε γενικές γραμμές τα οφέλη είναι περισσότερα. «Ήμουν παρών την πρώτη μέρα που εφαρμόστηκε το μέτρο και έκλεισε ο δρόμος. Ήμουν μαζί με τον Διοικητή της Τροχαίας, τον κ. Καλοκαίρη, με τον πρόεδρο της Τ.Κ. και με τον αντιδήμαρχο Λαγανά, τον κ. Βαρβαρίγο. Ήταν πολύ ωραίο. Όσοι άνθρωποι ήρθαν, το χάρηκαν αυτό το μέτρο. Ήθελαν πολλοί αυτός ο δρόμος να κλείσει και να γίνει πεζόδρομος. Να μπορεί ο καθένας να πάει με το παιδάκι του να ψωνίσει ή κάπου αλλού, χωρίς να έχει τον φόβο ότι θα τον παρασύρει γουρούνα ή αυτοκίνητο. Είπα στον κ. Διοικητή να κοιτάξουν, αν γίνεται, στη διασταύρωση να γίνει πιο εύκολη η διέλευση και να μην παρκάρουν δεξιά και αριστερά».
Ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας μίλησε και για την αστυνόμευση στην περιοχή, τονίζοντας ότι φέτος ότι έχει αυξηθεί η παρουσία των αστυνομικών. «Τέτοιο πράγμα δεν το έχω ζήσει ποτέ μου. Νιώθω ασφάλεια και είναι πολύ ωραίο. Δεν βρίσκεις κάποιον να πει ότι δεν ήταν σωστό αυτό το μέτρο. Η αστυνόμευση είναι ενισχυμένη. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και το ευχαριστιέμαι. Εδώ και χρόνια το λέγαμε για τον Λαγανά. Είναι η πρώτη φορά που μπορείς να περπατήσεις και να διασκεδάσεις». Τέλος, σχολίασε ότι η κίνηση στην περιοχή είναι αυξημένη, παρά τις συνθήκες που επικρατούν, λόγω της πανδημίας. «Επειδή μιλάω και με επιχειρηματίες σε άλλες περιοχές, ο Λαγανάς έχει πολύ κόσμο αυτή τη στιγμή και για όλους τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες είναι πολύ ευχάριστο. Δεν είναι στο 100%, αλλά δεν βλέπεις τους Βρετανούς να κάνουν τα γνωστά έκτροπα. Είναι ότι πιο όμορφο έχω ζήσει».

Τι δήλωσαν οι επιχειρηματίες του Λαγανά για την εφαρμογή του μέτρου
Γιάννης Ζαδές
«Το κλείσιμο του δρόμου θεωρούσαμε ότι έπρεπε να γίνει, γιατί σημειώνονταν ατυχήματα με γουρούνες και με αυτοκίνητα. Μεθυσμένοι ως γνωστόν έπεφταν πάνω σε αυτοκίνητα. Η πρώτη εντύπωση που αποκομίσαμε εδώ και λίγες μέρες που είναι κλειστός ο δρόμος είναι θετικότατη. Απλώς θέλει λίγο διαχείριση, λόγω του κορωνοϊού, επειδή παρατηρείται συγχρωτισμός. Είναι πολύ θετικό το μέτρο. Ο Δήμος Ζακύνθου να μπορέσει να βρει και πάρκινγκ, ώστε ο κόσμος να αφήνει άνετα τα αυτοκίνητα του. Η ώρα κλεισίματος του δρόμου είναι καλή. Με τον καιρό θα δημιουργηθεί μια κατάσταση που θα είναι πολύ θετική για την περιοχή και για τα μαγαζιά της παραλίας. Δεν θα έχουμε τον κίνδυνο να έρθει κανένας μεθυσμένος και χτυπήσει κάποιο παιδί. Η παρουσία της αστυνομίας είναι θετικότατη. Πάντα είχαμε παρουσία της αστυνομίας, αλλά φέτος είναι πολύ καλή»

Κατερίνα Μπελούση
«Έχουν γίνει χειρότερα τα πράγματα, διότι έχει γίνει ένα κορονοπάρτι στον δρόμο, ακριβώς έξω από τα κλαμπ, στο κομμάτι που έχουν κλείσει. Γίνεται ένας πανζουρλισμός από άποψη κυκλοφορίας, γιατί εμφανίζονται από τα στενά γουρούνες, μηχανάκια και αυτοκίνητα. Παντού παρκαρισμένα πίσω, αριστερά και δεξιά. Κάτω στο Βεζάλ έχουν κλείσει τον δρόμο από την αρχή και δεν μπορείς να πας στα παραλιακά μαγαζιά και ούτε οι άνθρωποι που μένουν εκεί δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους. Μια πελάτισσα μου μάλωνε με τους αστυνομικούς, επειδή δεν την άφηναν να πάει σπίτι της. Θα έπρεπε να το κάνουν οργανωμένα και όχι έτσι μπάχαλο. Να κλείσουν τον δρόμο από το ΙΟΝΙΑΝ και το απόγευμα να κάνει ο κόσμος τη βόλτα του. Να φτιάξουν δεξιά, αριστερά και από πίσω στους δρόμους δημόσια πάρκινγκ και χώρο για τα ταξί… Συν του ότι όλα τα μαγαζιά που βρίσκονται από το κλείσιμο και πάνω χάνουν από όλο αυτό, όπως και τα μαγαζιά της παραλίας. Υποτίθεται πάμε να αποφύγουμε τον κορωνοϊό και τους μαζεύουμε όλους σε ένα σημείο; Δεν ξέρω αν είναι θετικό αυτό».

Μπάμπης Λιβέρης
«Είναι πάρα πολύ καλό αυτό το μέτρο. Βοηθάει πάρα πολύ στο να μην τσακώνονται οι τουρίστες και στο να μην σημειώνονται ατυχήματα. Επίσης, βοηθάει πάρα πολύ τα μαγαζιά. Μπράβο στην αστυνομία. Είναι πολύ καλό αυτό που έγινε φέτος και μας βοήθησε όλους. Ο δρόμος είχε να κλείσει 30 χρόνια. Φέτος, πάντως, πάμε πολύ καλά στον Λαγανά και έχει αρκετό κόσμο».

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο