Μικρή αύξηση στην κίνηση συγκριτικά με πέρυσι | Γ. Πυλαρινός: «Πρέπει να προσέξουμε για να συνεχιστεί ομαλά η σεζόν»

Μία μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζει η επιβατική κίνηση στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επιβίβαση τόσο στην Κυλλήνη όσο και στο νησί μας πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να διαπιστώνεται ότι όλοι οι επιβάτες φέρουν μαζί τους τα κατάλληλα έγγραφα που πιστοποιούν είτε ότι έχουν το εμβόλιο είτε έχουν νοσήσει είτε έχουν κάνει τεστ το οποίο έχει βγει αρνητικό. Με αίσθημα ευθύνης, η Levante Ferries φροντίζει να παρέχει ότι απαιτείται για ένα ασφαλές ταξίδι. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Γιάννης Πυλαρινός, είπε ότι παρατηρείται μία μικρή αύξηση στην κίνηση και πρόσθεσε ότι οι επιβάτες δείχνουν κατανόηση και τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα, προκειμένου να προστατευτούν. «Η κίνηση είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Παρατηρείται μία μικρή αύξηση. Τα δρομολόγια είναι έξι καθημερινά και αν αυξηθεί η κίνηση περισσότερο θα βάλουμε νέο δρομολόγιο».

Ο κ. Πυλαρινός σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε κάποιος να μην επιβιβαστεί, καθώς όλοι είχαν τα πιστοποιητικά τους, ενώ επεσήμανε ότι το Λιμεναρχείο διενεργεί τους ελέγχους και όλα βαίνουν καλώς. Να σημειωθεί ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα πλοία δεν έχουν αλλάξει και ταξιδεύουν με πληρότητα 80%. Ο κ. Πυλαρινός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να προσέχουν όλοι και να τηρούν τα μέτρα για τη διασπορά του ιού, ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και απρόοπτα η σεζόν. «Κάνουμε ότι κάναμε πάντα. Το 80% της πληρότητας έχουμε, δεν έχει αλλάξει κάτι. Είναι λίγο καλύτερο το φετινό καλοκαίρι. Πρέπει να προσέχουμε, να μην αυξηθούν τα κρούσματα για να πάει καλά το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Είναι νωρίς για να κάνουμε μία συνολική εκτίμηση για την κίνηση, επειδή είμαστε και στο «πορτοκαλί».


Τα απαραίτητα πιστοποιητικά
Συγκεκριμένα, για να έρθει κάποιος στο νησί μας, θα πρέπει:
•Να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού, εφόσον έχει ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό
•Να έχει διαγνωσθεί αρνητικός είτε σε εργαστηριακό έλεγχο Cοvid-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού, είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού (rapid test) εντός των τελευταίων 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.
•Να επιδείξει πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες μετά από αυτόν. Η υποχρέωση περιλαμβάνει ανηλίκους από 12 ετών και άνω.

Όσον αφορά την επιστροφή του από το νησί μας, θα πρέπει να:
•Έχει ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό του για COVID-19 και να επιδείξει το πιστοποιητικό.
•Έχει διαγνωσθεί αρνητικός είτε σε εργαστηριακό έλεγχο για COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού είτε σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού. Η αρνητική διάγνωση του εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR και του ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου rapid test αποδεικνύονται με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης.
•Επιδείξει πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.
•Εναλλακτικά, προσκομίζει βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) που έχει διενεργηθεί έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού.

Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο