Κεφαλονιά | Προκρίθηκε στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο ο Γεράσιμος Λιγνός (βίντεο)

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Γεράσιμος Λιγνός έγραψε ιστορία και θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Τόκιο της Ιαπωνίας. Ο Κεφαλονίτης Αθλητής του Φιλόξενου ΑμεΑ Ζακύνθου ενημέρωσε για το ευχάριστο γεγονός με ανάρτηση του, τονίζοντας ότι είναι ένα όνειρο που κατάφερε και το έκανε πραγματικότητα.
«Είναι κάποιες στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια. Κάποιες στιγμές που τα πιο τρελά σου όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Ότι ονειρευτήκαμε σήμερα το πετύχαμε. 2η συνεχόμενη συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Τόκιο έρχομαι».
Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Γεράσιμος Λιγνός προκειμένου να καταφέρει να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς. Ο ίδιος είχε αναφερθεί σε πρόσφατη παρουσία του στην εκπομπή Σπορ στο Ιόνιαν στον αγώνα που κάνει για να πάει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.
«Θέλω να κάνω την προετοιμασία μου όπως εγώ και θέλω και να καταφέρω να εκπροσωπήσω στο Τόκιο τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά αλλά και όλη την Ελλάδα».
Επίσης αναφέρθηκε για τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά αλλά και τη μεγάλη συνεισφορά του Φιλόξενου.
« Είναι πολύ σημαντικό το να εκπροσωπείς δυο νησιά. Στην Κεφαλονιά έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Ο Φιλόξενος στη Ζάκυνθο με έχει βοηθήσει πολύ και σε κάθε ευκαιρία το λέω και το ξαναλέω και πρέπει να στηριχθεί αυτός ο σύλλογος. Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος σύλλογος στο Ιόνιο».

Ο πρόεδρος του Φιλόξενου Α.Σ. ΑμεΑ Ζακύνθου Γιάννης Σκιαδόπουλος αναφέρθηκε στην τεράστια επιτυχία του Γεράσιμου Λιγνού λέγοντας: «Με δάκρυα χαράς και συγκίνησης ενημερωθήκαμε ότι ο Γεράσιμος Λιγνός συμπεριλήφθηκε στην Παροαολυμπιακή Αποστολή για τους Αγώνες στο Τόκιο. Είναι μια τεράστια επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν σε lockdown. Η επιτυχία αυτή οφείλεται σε δυο λόγους. Ο πρώτος είναι η πολύ καλή προετοιμασία που έχει κάνει η προπονήτρια και μητέρα του στον Γεράσιμο Λιγνό και δεύτερον το πολύ καλό κλίμα μεταξύ διοίκησης, προπονητών και αθλητών διότι και στον στίβο είχαμε τεράστιες επιτυχίες».
Ο κ. Σκιαδόπουλος μίλησε και για τη συνάντηση της διοίκησης του Φιλόξενου και του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «Οι Ποπολάροι» με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Γιώργο Στασινόπουλο και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού Αικατερίνη Μοθωναίου. Ο κ. Σκιαδόπουλος τόνισε τη μικρή οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν τα σωματεία αλλά και το πρόβλημα των αθλητικών υποδομών στο νησί.
«Ανέφερα στην κ. Περιφερειάρχη ότι με μεγάλη έκπληξη μάθαμε τις πιστώσεις για τα σωματεία νομικού προσώπου και ιδιωτικού δικαίου που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το ποσό είναι 50.000 ευρώ και είναι πολύ μικρό. Αυτό που ζήτησα επίσης είναι αθλητικές υποδομές. Ένα πάγιο αίτημα είναι ένα Δημοτικό Κολυμβητήριο. Ζήτησα συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου για το Δημοτικό Κολυμβητήριο».
Η Ζάκυνθος έχει ανάγκη από αθλητικές υποδομές και αυτό είναι κάτι που έχει τονίσει κατ’ επανάληψη και ο Φιλόξενος.