Ο πρόεδρος των Βολιμών Ν. Θεοδόσης για το Ναυάγιο: «Η περιοχή πρέπει να αναβαθμιστεί. Όχι άλλα ημίμετρα»

Την κατάσταση που επικρατεί φέτος στο Ναυάγιο σχολιάζει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βολιμών, Νίκος Θεοδόσης. Για μία ακόμα φορά, σημειώνει ότι δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια, ώστε το πολυδιαφημισμένο αξιοθέατο να καταστεί ασφαλές για τους επισκέπτες. «Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων. Κανείς δεν θέλει να βάλει το χέρι του. Άλλη μια χρονιά καταστρέφεται και το πλοίο και η περιοχή από πάνω. Ευτυχώς δεν έχει κόσμο πολύ φέτος και το μόνο που προωθείται είναι ο δρόμος διαφυγής ή καλύτερα, δρόμος σκοπιμότητας, ο οποίος είναι πρώτης κατηγορίας, ενώ ο άλλος δρόμος που είναι από το 1987 είναι τρίτης κατηγορίας. Εμάς δεν μας έχει ρωτήσει κανένας για τον δρόμο και θα υπάρξει αντίδραση για αυτό το θέμα. Έχει ενημερωθεί ο Δήμος και η Περιφέρεια», τόνισε αρχικά ο κ. Θεοδόσης.
Όσον αφορά το πλάτωμα, ο πρόεδρος είπε ότι οι υπάλληλοι του Δήμου προσπαθούν να ελέγξουν τους τουρίστες, ώστε να μην πλησιάζουν στον γκρεμό, αλλά πρόσθεσε αυτό δεν αρκεί για να βελτιωθούν οι συνθήκες. «Κάποιες στιγμές υπάρχουν υπάλληλοι του Δήμου που εφαρμόζουν την ελεγχόμενη την κυκλοφορία. Ο κόσμος θα πρέπει να μπορει να οδηγείται στο φυσικό μνημείο και να είναι ασφαλής. Πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές. Όλα αυτά είναι ημίμετρα, δυστυχώς».
Όσον αφορά την ίδρυση της «ΝΑΥΑΓΙΟ Α.Ε.» τόνισε ότι η Τοπική Κοινότητα Βολιμών έμεινε εκτός… «Δεν έχει γίνει τίποτα. Το μόνο που πέτυχαν ήταν ότι η Κοινότητα Βολιμών βγήκε εκτός. Υπάρχει μια έντονη κινητικότητα από μια ομάδα ανθρώπων για την υπόθεση στην περιοχή και θα πάρουν δραστικές αποφάσεις σε ότι χρειαστεί. Η περιοχή πρέπει να αναβαθμιστεί για μας και τους επισκέπτες. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται σήμερα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και αυτές είναι μεσοβέζικες λύσεις».

Πόλος έλξης η ορεινή Ζάκυνθος
Ο κ. Θεοδόσης έκανε αναφορά στα όσα μπορεί να προσφέρει η Ορεινή Ζάκυνθος στον επισκέπτη. « Σίγουρα η ορεινή περιοχή προσφέρει κάτι το ξεχωριστό. Εδώ δεν είναι ο μαζικός τουρισμός όπως στην κεντρική Ζάκυνθο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι πιο ασφαλείς οι επισκέπτες».


Ακολουθήστε το imerazante.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο